KioskiWäkkäräUFFVintagEija’sKauppahalliBoutique MinneEvergreen Garderobi

Reitti esittelee Turun vintage-myymälöitä ja niihin tunnelmaltaan sopivia ruokapaikkoja. Sen on laatinut vapaa toimittaja ja pitkän linjan vintage-harrastaja Elina Teerijoki.

Kierros vie muutaman tunnin ja sen voi kiertää kumpaankin suuntaan riippuen vaikkapa siitä, tuleeko tai lähteekö junalla Turusta. Monen kohteen vieressä sijaitsee muitakin kiinnostavia pikkuliikkeitä: kirpputoreja, antiikkiliikkeitä ja uutta designia, joten pidä silmät auki reittiä kiertäessäsi. Kokopäiväreissuksi reitti venyy, jos mukaan ottaa myös viimeisen, vähän muista sivussa sijaitsevan kohteen, Evergreen Garderobin.

Kioski

Kun Turkuun saapuu junalla, kannattaa ensimmäiseksi istahtaa kahville Rautatienpuiston lippakioskille. Design-myymälänä nykyisin toimiva kioski virittää vintage-tunnelmaan, sillä se rakennettiin jo vuoden 1940 olympiaturisteja palvelemaan. Designin lisäksi Kioski myy kauniina kesäpäivinä kahvia ja jätskiä, periaatteinaan luomu, reilu kauppa ja vegaanisuus. Jos väsyttää, lainaa Kioskista viltti.

Rautatienpuisto, Käsityöläiskatu 19. Avoinna kesäisin ke-su 12-18 (säävaraus).

Wäkkärä

Wäkkärä on vain muutaman askelen päässä Rautatienpuistosta. Se palvelee sekä verhoomona että vanhan tavaran ja vintage-vaatteiden myymälänä. Wäkkärässä on kausittain vaihtuva kokoelma naisten vintage-vaatteita ja asusteita, joukossa upeita helmiä myös 50-lukua vanhemmalta ajalta. Vaatteet myydään ”sellaisina kuin ovat”, eli niitä ei ole kunnostettu myyntiä varten. Varaudu käteismaksuun.

Humalistonkatu 17. Avoinna ma-pe 11-18, la 11-15.

UFF

Turun ainoassa Uffin myymälässä on varsin hyvä vintage-osasto, josta etenkin 70-, 80- tai 90-lukua fanittavat löytävät aarteita. Vintagepuolella on myös miesten- ja lastenvaatteita.

Humalistonkatu 5. Avoinna ma-pe 9-19, la 9-17, su 12-17.

VintagEija’s

Jos aikakautesi on 1950-luku, VintagEija’s on sinun kauppasi. Pitkäaikaisen 50-lukuharrastajan luotsaama ompelimo-vintagemyymälä tarjoaa herkkuja sekä glamourkissoille että rockabilly-tytöille. Liikkeen omaan mallistoon kuuluvat myös miesten- ja lastenvaatteet; pienijalkainen nainen voi löytää unelmiensa kengät vanhan kaupan varastosta tulleista käyttämättömistä aarteista… Jos vanhan ajan naisten glamour on mieleen, kannattaa vilkaista myös viereisiin käsine- ja korsettiliikkeisiin.

Eerikinkatu 37. Avoinna ti-pe 10-18, la 9-14.

Kauppahalli

Vintage-kiertäjän kannattaa pysähtyä aterioimaan vuonna 1896 avattuun Turun kauppahalliin. Kokeile hallin monista ruokapaikoista vaikkapa Kado Sushia tai perinteistä turkulaiskahvilaa, konditoria Aschanin Sinistä junaa. Katso myös yhden myyntiosaston kokoinen kauppamuseo  nostalgisine tuotepakkauksineen!

Eerikinkatu 16 H. Avoinna arkisin 7.00 – 17.30, lauantaisin 7.00 – 15.00.

Boutique Minne

Boutique Minne sijaitsee Aurajoen toisella rannalla. Siirry joen yli satavuotiasta Aurasiltaa pitkin ja huomaa Kaskenkadun komeat jugend-talot. Juhla-asuihin erikoistunut Minne tarjoaa valikoimaa laadukkaita naisten vintage-vaatteita 1920-1970-luvuilta sekä vintagehenkistä uustuotantoa. Myynnissä on myös jonkin verran paikallisten suunnittelijoiden vaatteita ja koruja, pieniä sarjoja ja yksittäiskappaleita.

Kaskenkatu 2. Avoinna ke-pe 11-17.30, la 10-14 sekä sopimuksen mukaan.

Evergreen Garderobi

Vintagepäivän lopettaa iltapainotteisesti auki oleva Evergreen Garderobi. Jos jatkat matkaa Bossaliinasta, bussin 1 lähin pysäkki on Aninkaistenkadulla konserttitalon vieressä; muut bussit pysähtyvät Bossaliinaa vastapäätä. Evergreen Garderobi sijaitsee Kärsämäen kaupunginosassa, köynnöskasvien peittämässä vanhassa Leafin suklaatehtaassa. Valikoimassa on vintage-elämyksiä 1950-80-luvuilta sekä uudempaa, käytettyä laatuvaatetta. Evergreenistä saa myös stailauspalvelua, jos haussa on aivan tietyn aikakauden look.

Leaf Center, Kärsämäentie 35 B; Turun keskustasta bussit 222 ja 1 lentokentän suuntaan. Avoinna to-pe 15-19, la 10-15; sopimuksen mukaan myös muina aikoina.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.