Amperin bussiFiskarsin museoKuparipaja ja MakasiiniKivijärviBorgbyträsket

Lähde viikonlopuksi Fiskariin – kulje luontopoluilla, kolua designnäyttelyt ja nauti ruukin rauhasta. Kesällä kannattaa Fiskariin mennä kuukauden ensimmäisenä lauantaina, sillä silloin SPR avaa kirpputorinsa ovet vanhassa puimalassa, Fiskarsintien ja Malcolmintien kulmassa.

Amperin bussi

Jos lähdet matkaan Helsingistä, Nopsa suosittelee Volter Amperin linja-autokyytiä. Amper ei ole siististi cool, vaan vanhanaikaisesti mukava. Bussiemännät eivät häiriköi ja linja-autoa täytetään penkki kerrallaan edestä lukien. Kampista perjantaisin klo 16.10 vie suoraan Fiskariin. Muilla lähdöillä vaihto Karjaalla. Paluumatka pitää taittaa taksilla ja junalla Karjaalta, jos haluat kotiin sunnuntaiksi. Amperin kyydissä pääsee Helsingin suuntaan taas maanantaiaamuna.

Fiskarsin museo

Fiskarsin museo on sympaattinen ja pieni ruukkihistorian paikallismuseo. Museon perusnäyttelyissä esitellään ruukkilaisten elämää arkena ja pyhänä 1600-luvulta tähän päivään saakka. Yläruukki-näyttelyssä esitellään pajojen toimintaa niiden kukoistusaikana 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Kesäisin järjestetään myös erilaisia tapahtumia, opastuksia ja aikamatkoja. Jos vietät joulua Fiskarissa, muista museon perinteinen joulunäyttely.

Peltorivi 9, Fiskars. Avoinna 1.5.-30.9. ja 27.11.-13.1 arkisin klo 11-17, la-su klo 11-16. Muina aikoina lauantaisin klo 11-16.

Kuparipaja ja Makasiini

 

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta järjestää Kuparipajassa ja Makasiini-rakennuksessa muotoilu- ja taidenäyttelyitä. Taso ja aiheet vaihtelevat, mutta aina katsomisen arvoisia! Kuparipajasta löytyy myös Onoman designmyymälä ja ravintola.

Kivijärvi

Kivijärven ympäri kulkee polku, joka on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Käänny Fiskarsin pääraitilta Fiskarsintieltä Isonkiskontielle. Kiipeä mäki ylös ja käänny oikealle edelleen pitkin Isonkiskontietä, kun tie haarautuu Konkakummuntieksi ja Isonkiskontieksi. Pian näet järven pilkottavan vasemmalla. Heti seuraavan tienhaaran jälkeen metsän reunasta lähtee vasemmalle polku pitkin järven reunaa. Kilometrin kuljettuasi saavut harjulle, jonka oikealla puolella on Flacksjö. Älä hämäänny, vaikka polut haarautuvat – kun valitset aina vasemmanpuoleisen polun, et voi eksyä, vaan kierrät järven vastapäivään. Polku päättyy pienelle hiekkarannalle, mistä voit pulahtaa järveen. Rannalta pääset Melanderintietä pitkin takaisin Isonkiskontielle ja kylän keskustaan.

Muista myös kylän keskustaa kiertävä puulajipolku!

Borgbyträsket

Toinen kaunis kävelyreitti kulkee Borgbyträsketin reunaa. Tie on suljettu ajoneuvoilta. Tien alkupää löytyy, kun kuljet Fiskarsintietä etelään. Heti Wärdshusetin jälkeen vasemmalle lähtee järven reunaa seuraava Skuruntie. Käänny ympäri Isokartanontien risteyksessä, josta alkaa uutta asuinaluetta. Jos et halua palata samaa reittiä takaisin, voit kävellä Turuntien kautta Fiskarsintielle ja takaisin keskustaan järven toista puolta.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.