Vihreä päivä Helsingissä

Yrjönkadun lainaamoSis. DeliGreen BikeThe GreendressZucchiniAlku & JuuriKaivopuiston rantaOrionHotel Room

Vietä vihreä päivä Helsingissä rennosti pyöräillen ja kasvisruoasta nauttien! Aloita aamu luomubuffetilla ja hilpaise Albertinkadulle vuokraamaan pyörä. Polkaise ikkunaostoksille ja nauti hidas lounas Helsingin parhaassa kasvisravintolassa. Ota nokoset Kaivopuiston ajattomassa tunnelmassa ja nauti klassikkoelokuvista päivän päätteeksi. Tämä on Nopsan oma vihreä päivä Helsingissä. Saa soveltaa oman mielen mukaan!

Vihreä päivä Helsingissä on ideoitu yhdessä Nudge-liikkeen Tarja Castellin ja Laura Hyytiäisen kanssa.

Yrjönkadun lainaamo

 

 

Aloita vihreä päivä Nudge-liikkeestä, jossa toimii koko heinäkuun ajan Yrjönkadun kesälainaamo. Sieltä voit lainata itsellesi koko päiväksi käyttöön kaikkea käytännöllistä, mitä kesäiselle piknikille tai rannalle tarvitset. Valikoimassa on vilttejä, rantaleluja ja luettavaa.

Yrjönkadun lainaamo. 1.7 – 31.7.2011. Yrjönkatu 30. Avoinna ma – pe 11-19. La 10 – 16.

Sis. Deli

Suuntaa seuraavaksi Sis. Deliin luomu-aamiaisbuffetille. Tarjolla on myslien, leipien, vihannesten ja kananmunien lisäksi itse tehtyjä herkkutahnoja. Aamiaisen kruunaa päätähuimaavan hyvä pannukakku luomuhillolla. Atmosfääri on lämmin ja sosiaalinen ison kaupungin tyyliin. Kauniina kesäpäivänä kannattaa aamiainen nauttia ulkona terassilla.

Sis. Deli. Kalevankatu 4. Avoinna ma-pe 07 – 19, la 09 – 18. Avoinna kesäsunnuntaisin 15.5. – 14.8. klo 9 – 18. Aamiaisbrunssi ma – pe 07.30 -10.30, la 09 – 13.

Green Bike

 

 

Kävele Bulevardia pitkin Albertinkadulle Greenbike-pyöräliikkeeseen ja vuokraa pyörä. Valitse kaupunkiajeluun Jopo tai yksivaihteinen pyörä. Pidemmille retkille on tarjolla monivaihteisia kulkuneuvoja. Helsingissä on monessa paikassa hyvät pyörätiet. Myös autoteillä on suurimassa osassa kaupunkia turvallista ajaa.

Syksyisin Greenbikesta on mahdollista ostaa entisiä vuokrapyöriä hyvään hintaan.

Greenbike. Bulevardi 32 (Bulevardin ja Albertinkadun risteys). Avoinna joka päivä 10 – 18.

 

The Greendress

Hyppää pyörän selkään ja hurauta Bulevardin pyörätietä pitkin Erottajalle The Greendress-vaatekauppaan ihastelemaan uusinta ekologista muotia. Tarjolla on vintageklassikoita huippubrändeiltä, kuten Chanelilta ja Miu Miulta. Tee arvio myös uudesta ekologisesta muodista: onko ekomerkeistä, kuten Camilla Norrbackista tai Toms-kengistä, vastusta tavanomaiselle muodille?

The Greendress. Erottajankatu 5. Avoinna ma – pe 11 – 19, la 11 – 17.

Zucchini

Nauti kaupungin paras kasvislounas Zucchinissa Kasarmintorin kulmalla. Helsinkiläinen klassikkoravintola on auki vain lounasaikaan.

Zucchini saattaa heinäkuussa lomailla. Jos paikka on kiinni, suosittelemme nostalgista torilounasta viereisellä Kauppatorilla.

 

Zucchini. Fabianinkatu 4. Lounas klo 11 – 16. La – su suljettu.

Alku & Juuri

 

Vihreään päivään kuuluu myös sissiviljely. Hurauta Töölöön Hyötykasviyhdistyksen Alku & Juuri -puotiin ja osta lempikasvisi siemeniä. Istuta siemenet salaiseen paikkaan ja käy kuukauden päästä katsomassa, onko istuttamasi sissisiemen tuottanut hedelmää.

Sissiviljely hoitaa sekä mieltä että ympäristöä. Sitä voi harrastaa vaikka ihan paljain käsin, mutta myös esimerkiksi haarukka on hyvä istutusväline.

Alku & Juuri. Mechelininkatu 51. Avoinna ma – pe 10 – 18. La 10 – 14.

 

Kaivopuiston ranta

Kun vatsa on täynnä, päivän hyvä työ tehty ja energia hetkellisesti toisaalla, kuuluu vihreänä päivänä nauttia pieni lepohetki. Polkaise takaisin keskustaan ja hakeudu meren ääreen. Ota nokoset Kaivopuiston nurmikolla, keskity kesäromaaniin puiston penkillä tai valitse jäätelö lukuisista jätskikiskoista.

Nopsa suosittelee erityisesti lämpimänä kesäpäivänä pulahtamaan Ikuisen tulen paikkeilta luonnonkallioilta uimaan.

Orion

Illalla mennään elokuviin Nopsa-tyyliin. Tämä tarkoittaa klassikoita ja laatua Kansallisen audiovisuaalisen arkiston elokuvateatterissa Orionissa. Tsekkaa, jos Tuulen viemää, Takaikkuna tai vaikka joku Kieślowskin kolmestä värista sattuisi pyörimään. Orionissa näytetään vain elokuvahistoriallisesti merkittäviä teoksia, joten onni odottaa joka tapauksessa.

Orion on yksi Helsingin vanhimmista elokuvateattereista, ja liput näytöksiin maksavat vain  4 – 5 euroa.

Orion. Eerikinkatu 15.

Hotel Room

 

Vihreä päivä tarvitsee pehmeän päätöksen.

Hotel Room näyttää siltä kuin olisi tullut kotiin. 30 neliömetristä löytyy keittiö sekä runsaasti väriä ja fiilistä. Paras asia Hotel Roomissa on Janne Hännisen suunnittelema Kallio-tapetti, jossa vieraillaan sekä Karhupuistossa että Helsinginkadun saunassa jo ennen ovesta ulos astumista.

Hotel Room. Helsinginkatu 12, Helsinki.

 

 

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.