Art+Design8raita Records StoreLeenaelinaKirjakahvilaDynamo

Turku Treasure -kartta on designduo Polkka Jamin eli Kristiina Haapalaisen ja Sami Vähä-Ahon kokoama ja suunnittelema lifestyle-kartta, joka kokoaa yhteen omaperäiset, mielenkiintoiset, laadukkaat ja ajan henkeen sopivat turkulaiset yritykset. Turku Treasure on oiva apuväline sekä turisteille että turkulaisille, jotka voivat kartan avulla viettää päivän turistina omassa kotikaupungissaan.

”Polkka Jam on Kuopiosta Turkuun muuttanut yritys ja uusina turkulaisina olemme kiinnittäneet huomiota hienoihin Turusta löytyviin yrityksiin ja Turussa käynnissä oleviin tapahtumiin ja ilmiöihin ja toivomme, että muutkin löytävät ne. Itsekin olisin kaivannut monta kertaa vastaavaa karttaa, että olisin päässyt uudessa kaupungissa suoraan designereiden ja klubien ytimeen ja sisäpiiriin,” kertoo Haapalainen.

Art+Design


Yliopistonkadulta löytyy kolme hienoa design- ja antiikkiputiikkia. Ajankohtaisin niistä on Art+Design vasta avatun vintagekellarinsa ansiosta. Yliopistonkadulla on ihanaa käydä myös iltaisin ikkunaostoksilla.

Yliopistonkatu 9. Avoinna ma-pe 11-17, la 11-14.

8raita Records Store


Kasiraidasta saat parhaat levyt, plussana mukavat ja asiantuntevat levykauppiaat aivan torin kulmalla.

Yliopistonkatu 11b. Avoinna ma-pe 10-19, la 10-17.

Leenaelina

 

Leenaelinan värikkäästä putiikista löytyy sisustustuotteita niin aikuisille kuin lapsillekin. Tekstiilien ja pientuotteiden lisäksi kaupasta voi tilata myös sisustustarroja ja kaikkia tuotteita voi tilata myös netistä.

Maariankatu 6. Avoinna ti-pe 11-17, la 11-14.

Kirjakahvila


Vegaaninen kahvila jonka ohessa kirjapuoti. Myös aktiivista ja monipuolista kulttuuritoimintaa. Tunnelmallinen sijainti vanhassa miljöössä. Todella maistuvat vegaaniset herkut valmistettu vuosien kokemuksella.

Vanha Suurtori 3, sisäpiha. Avoinna ma-pe 11-19.

Dynamo


Päivä päättyy Dynamoon, joka on yksi Turun parhaita paikkoja tsekata uusia bändejä ja Turun dj-skeneä. Intiimi keikkatila. Vanhassa puutalossa on tunnelmaa.
Linnankatu 7. Avoinna ke-la 21-04.

Nopsan kirjasuositukset juuri tälle reitille:

 • Stefan Nyman

  Anna online

  Teos / Söderströms 2008

 • Markku Into

  Raivoava takakirves

  Tammi 2001

 • Mauri Kunnas

  Koiramäen lapset kaupungissa

  Otava 1982

Tähän reittiin on jätetty 1 kommentti

 1. Pingback: Tweets that mention Turku Treasure | Nopsa -- Topsy.com

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.