Punavuoren putiikit

VuokkoSamujiMarikiskaIvana HelsinkiMiunOVVNMinna ParikkaLiike

 

Lähde erilaiselle ostosmatkalle – reitin varrelta löytyvät Helsingin hauskimmat, kiinnostavimmat ja muodikkaimmat paikallisten suunnittelijoiden pikkuputiikit. Etusijalla kotimainen design ja valmistus. Putiikki-reitti on laadittu yleisön pyynnöstä, olkaa hyvä!

Vuokko

Aloitetaan reitti Pohjoisesplanadin Vuokko-liikkeestä, koska se avaa ovensa jo klo 10. Vuokko Nurmesniemen luomukset ovat jokatytön luottovaatteita (pojille voi suositella Vuokon laukkuja ja pipoja!) ja todellisia klassikoita, jotka eivät mene koskaan pois muodista. Siksi satsaus kannattaa. Liikkeen peränurkan rekiltä löytyy usein erikoistarjouksia. Parasta Suomesta! Matka jatkuu Vuokolta Erottajan kautta Uudenmaankadulle.

Vuokko, Pohjoisesplanadi 27.

Samuji

Klassista, selkeää ja laadukasta mielivän sopii kurkata myös Samujin liikkeeseen. Korttelin päässä Vuokon liikkeestä sijaitsevassa kaupassa kannattaa piipahtaa jo ikkunassa oleilevan Saara-Maria Karirannan veistoksen vuoksi.

Pohjoisesplanadi 37. Avoinna ma-pe 11-19.

Marikiska

Pornokaupan tilalle tuli Marikiska, Marimekon pienin, kaunein ja kotoisin myymälä. Hyllyillä ja rekeillä on sopivassa sekoituksessa vaatteita, asusteita ja sisustustuotteita. Nopsa ihastelee liiketilan kaunista vanhaa kivilattiaa.

Marikiska, Uudenmaankatu 13. Avoinna ma-pe 10-18, la 10-15.

Ivana Helsinki

 

Paola Suhosen Ivana Helsinki on ensimmäinen suomalainen vaatemerkki, joka pääsi Pariisin ja New Yorkin muotiviikkojen viralliseen näytöskalenteriin. Kymmenvuotias merkki tunnetaan näyttävistä printeistä, tyttömäisistä mekoista ja neuleista, joita Nopsakin suosittelee. Liike muuttaa muotoaan joka sesongin vaihtuessa. Ennen uuden malliston tuloa liikkeessä on usein ystävämyyntejä. Ivanan kaupalta hypitään kadun yli Miun-putiikkiin.

Ivana Helsinki, Uudenmaankatu 15. Avoinna ma-pe 11-19, la 11-16.

Miun

Ilona Hyötyläinen julkisti ensimmäisen Miun-malliston 2004. Kaikki merkin vaatteet valmistetaan Suomessa. Miun-mallistojen päämateriaalina on Suomessa neulottu, värjätty ja painettu bambuviskoosineulos. Miun tekee hyvää! Miun-kaupalta suunnataan korttelin verran etelään Iso Roobertinkadun Ovvn:iin.

 

 

Miun, Uudenmaankatu 14. Avoinna ma-pe 11-18, la 11-16.

 

OVVN

Kymmenen nuorta paikallista suunnittelijaa ja Motto Wasabin hieno sisustus = Ovvn. Nopsan suosikkeja ovat I Know Why Non käsin neulotut bambu- ja mohairmekot. Ovvnista suunnataan kenkäostoksille Bulevardille.

OVVN, Iso Roobertinkatu 17-19. Avoinna ti-pe 12-18, la 12-16.

Minna Parikka

Valtaosa naisista sekoaa totaalisesti Minna Parikan kengistä. On korkoa, punahuulia ja rusetteja! Nykyisin Parikka suunnittelee kenkien lisäksi myös neuleita, käsineitä ja huiveja.

Minna Parikka, Bulevardi 24. Avoinna ma-pe 11-18, la 11-15.

 

Liike

Liike oli Helsingin eka paikallisten suunnittelijoiden pystyttämä oma putiikki. Siksi kierros on hyvä päättää tänne. 10-vuotiaassa Liikkessä ovat mukana mm. Vainio Seitsonen, Haaksiluoto, Dusty (kerrankin jotain myös miehille!) ja Super Mukava Tampereelta. Ps. Jos nälättää, Liikkeen vierestä Yrjönkadulta löytyy Kitch. Luomuruokaa ja kierrätyskalusteita.

Liike, Yrjönkatu 25. Avoinna ma-pe 11-18, la 11-16.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.