Vierastalo RaskaHotelli-ravintola AlmaKeltainen taloKuopio B&BPunkaharjun Valtionhotelli  Pariisin Ville

Reitti esittelee Suomen ihanimmat ja persoonallisimmat majapaikat. Lisää vinkkejä saa mielellään lähettää osoitteeseen info@nopsatravels.com. Tämä reitti ei toivottavasti valmistu koskaan!

Vierastalo Raska

Keskellä Satakunnan komeaa lakeutta seisoo Vierastalo Raska, kuuden kilometrin päässä Huittisten keskustasta. Raska koostuu kahdesta vanhan kantatilan päärakennuksesta, joista päärakennus on rakennettu 1870-luvulla ja lisäsiipi vuonna 1913.

Raska saa erityiskehut mahtavasta aamiaisesta, joka tarjoillaan niin kutsutun Ryti-talon salissa. Ja kun kerran olet Huittisissa asti, käy ainakin Huittisten Pahkaparatiisissa.

Raskalantie 218, Huittinen. Puh. 040 7558544 / 040 5945525.

Hotelli-ravintola Alma

Aivan Seinäjoen rautatieaseman vierestä löytyy vanhaan rautatieläisten taloon restauroitu Alma. Kaikki hotellin 17 huonetta ovat uniikkeja. Sisustuksessa on säilytetty hienosti rakennusajankohdan tyyli. Arkisin isossa salissa tarjotaan lounasta, iltaisin voi herkkuja poimia a la carte -listalta. Alma – syy lähteä Seinäjoelle? Jos sinne asti päädyt, muista myös Seinäjoen mahtava kierrätyskeskusAlvar Aallon suunnittelema hallinto- ja kulttuurikeskus, Selmu ry:n Rytmikorjaamo ja kahvila Pikku-Paussi.

Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki. Puh. (06) 4215200.

Keltainen talo

Pälkäneellä sijaitseva Keltainen Talo on sisustus- ja lahjatavaramyymälä, kahvila sekä aamiaismajoituspaikka. Yrittäjät Sari Yli-Salomäki ja Heli Rapatti perustivat Keltaisen Talon vuonna 2007. Nopsa iloitsee talon tunnelmallisista, romanttisista ja huolella sisustetuista huoneista. Plussaa myös runsaasta aamiaisesta.

Vanhankirkontie 6, Pälkäne. Puh. 050 5979659.

Kuopio B&B

Kuopio B&B on kotoisa tapa majoittua Kuopiossa. Yöpyjä saa käyttöönsä rauhallisen oman huoneen omistajapariskunnan asunnossa, joka sijaitsee 1920-luvun kivitalossa kaupungin sydämessä. Pesutilat jaetaan isäntien kanssa.

Aamupalalla on tarjolla luomuherkkuja kuten riisipiirakoita, hapanjuurileipää, luomupuuroa ja mamman puolukkahilloa. Kesällä voi lainata talon Tunturi Daami -fillaria.

Yhdelle tai kahdelle sopivasta kotimajoituksesta kävelee muutamassa minuutissa kauppahalliin, Kallaveden rannan matkustajasatamaan, ravintoloihin ja museoihin. Rautatieasemalle on noin kymmenen minuutin kävelymatka.

Liinavaatteet, pyyhkeet, lähiruokaa sisältävä kasvisaamiainen, langaton internetyhteys ja hyvät menovinkit kuuluvat majoituksen hintaan.

Punkaharjun Valtionhotelli  

Punkaharju on kappale kauneinta Suomea ja Punkaharjun Valtionhotelli Suomen ensimmäinen matkailuhotelli. Vuonna 1845 keisari Nikolai I:n avustuksella rakennettu kaunis puuhuvila oli ensin metsänvartijan talo, joka sittemmin laajeni hotelliksi. Yöpyä voi myös vuonna 1898 rakennetussa Keisarinnan Huvilassa tai idyllisissä kahden hengen leirimökeissä. Nopsa suosittelee myös valtionhotellin ihanaa rantasaunaa, jossa on säilynyt hienosti vanha 1910-luvun henki.

Valtionhotelli on avoinna vain kesäkautena kesäkuun alusta elokuun loppuun. Toimintaa pyörittää helsinkiläinen Flow Catering Oy.

Harjutie 596, 58450 Punkaharju. Puh. +358 20 752 9100.

Pariisin Ville

Pariisin Ville on romanttinen hotelli keskeisimmällä sijainnilla Porvoon Vanhassa kaupungissa. 10 kahdenhengen huonetta ovat uniikkeja ja yksilöllisesti sisustettuja. Hotelli panostaa lähi- ja luomuruokaan ja avasi myös loungetyyppisen luomuviinibaarin sisäpihalleen.

Pariisin Ville, Jokikatu 43, 06100 Porvoo. Puh. +358 (0) 19580131.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.