Pyörävaellus majatalosta majataloon

Puukarin PysäkkiLaitalan LomatMajatalo PihlajapuuNurmes

Polje kiireettömästi omaan tahtiin, nauti kesästä ja karjalaisesta Karelia à la carte -ruoasta.

Vaellusreitti kulkee Valtimon Puukarista Nurmeksen Bomban karjalaiskylän kautta Männikkölän Pirtille Pielisen rannalle. Majatalojen leppoisa tunnelma ja kotoisat yläkarjalan maalaismaisemat hemmottelevat matkan varrella. Pyöräilymatkaa kertyy 100 – 200 km riippuen reittivalinnasta ja päiväretkistä.

Hinta 95 € / hlö / vrk. Yhden hengen huone: 16 €/hlö/vrk.

HINTAAN SISÄLTYY: majoitus täysihoidolla (aamiaiset, retkieväät, saunat ja päivällinen majatalossa), matkatavarakuljetus, retki-info ja kartta. Lähtöpäivän ruokailut: aamiainen ja retkieväät.

Lisähinnasta: pöyrä+kypärä+satulalaukut 30 €/vaellus. Vaellus opastettuna. Auton siirtomaksu 50 €. Kuljetukset 10 €/hlö.

Retken alkupää, Puukarin Pysäkki sijaitsee aivan valtatie 6 lähellä. Pääset sinne linja-autolla (esim. Joensuu – Oulu). Jos tulet omalla autolla, voit ajaa suoraan Puukarin Pysäkkiin(8 km Valtimolta pohjoiseen). Autosi kuljetetaan sieltä päätepisteeseen Männikkölään.

Tiedustelut ja reittien myynti:

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Kauppatori 3, 75500 NURMES
Puh.050 336 0707

nurmes@visitkarelia.fi
www.visitkarelia.fi

Puukarin Pysäkki

Reitti alkaa Valtimolta, Majatalo Puukarin Pysäkiltä, jossa pidetään retki-info, valitaan pyöräilyreitit, valitaan varusteet ja käydään ottamassa tuntumaa pyöräilyyn Rasimäen kylän raitilla. Illalla tehdään pieni patikointiretki läheiselle vaaralle ja evästellään kodassa. Sauna, päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.

Rasimäen kylä on Suomen suurin siirtokarjalaisten korpeen raivaama asutuskylä. Suurin osa kylän asukkaista tuli Suojärveltä. Kylä sijaitsee jylhien vaarojen ympäröimässä laaksossa, jonka pohjalla mutkitteleea Rumojoki. Hiekkapintainen kylätie halkaisee kylän lähes viivasuorana. Rasimäen kylässä on ortodoksinen Johannes Kastajan muistolle pyhitetty tsasouna.

Laitalan Lomat


Majatalo Puukarin Pysäkiltä matka jatkuu Nuolijärveltä Valtimon kirkonkylän kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Matka etenee perinteistä kylätietä pitkin mukavassa maalaismaisemassa. Reitin varrella käydään Nuolijärvellä pienessä ostosparatiisissa Marjapaikassa sekä Valtimon kirkonkylässä.  Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Laitalan Lomissa. Pyöräilymatka majataloon on noin 25 km.

Laitalan Lomissa isäntäväki perehdyttää retkeilijät melonnan tekniikkaan ja perusteisiin, jonka jälkeen vieraat pääsevät melontaretkelle. Karhujoen muuttuvat maalaismaisemat tarjoavat melojille aina uutta nähtävää. Karhujokea riittää kymmeniä kilometriä, joten retken pituuden voi itse valita. Laitalan matkailutilalla on myös poroja, joihin vieraat voivat käydä tutustumassa.

Majatalo Pihlajapuu

Laitalan Lomista matka jatkuu kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta.

Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa Äksyjen Ämmien vieraana.

Ohjelmavaihtoehdot  Pihlajapuussa
1. Nälkömäki-pyöräretki. Pyöräillään Pihlajapuusta ihailemaan maisemia Nälkömäeltä Pieliselle päin. Pyöräretkeä jatketaan Koivikkolan kodan kautta, jossa on mahdollisuus nuotion tekoon ja makkaran paistoon, Viemenjärven ympäri takaisin Pihlajapuuhun. Pyöräilymatka noin 18 km.

2. Pyöräretki Raesärkille

Raesärkät sijaitsee Nurmeksesta länteen Kuopiontien länsipuolella. Alue kuuluu Natura 2000 –alueeseen. Maisemassa on erikoista harjumuodostumat, vesistöt, suoalueet ja vanhat metsät. Alueen halki kulkeva retkeilyreitti noudattelee vanhaa kärrytietä, joten siellä voi hyvin liikkua myös pyörällä. Alueella on nuotiopaikkoja evästelyä varten. Pyöräilymatka yhteensä 40 km.

Nurmes

 

Pihlajapuusta pyöräillään Aronsalmen kautta Nurmekseen. Aronsalmen sillan kioskilla voi pysähtyä jäätelölle ja nauttia Pielisen maisemista. Nurmeksessa tutustutaan vanhan kauppalan historiallisesti arvokkaaseen Puu-Nurmeksen alueeseen. Alueen asemakaava on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja suojelukohde. Nurmeksen vanhasta kauppalasta matkaa jatketaan matkailukaupunkiin, Bomban karjalaiskylään ja kesätorille. Kesätorin Kouffi Puodissa nautitaan päiväkahvit ja tutustutaan kesätoriin ja karjalaiskylään.

Matka jatketaan Männikkölän Pirttiin. Männikkölän pirtillä sauna, päivällinen ja yöpyminen.

Tähän reittiin on jätetty 1 kommentti

  1. ISMO.

    Maaliskuussa hiihtovaelluksen hiihtäneenä mieleni halajaa fillaroimaan Pohjois-Karjalalaan. Tämä kuulostaa myös hyvältä.
    Nurmeksesta muuten löytyy mukava kahvila ja pari hyvää kirpparia. Ihan siinä keskustassa. Lisäksi kannattaa tsekata puutaloalue.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.