Tapiolan uimahalliSushi-ArtEMMASis. DeliKino Tapiola

Lähde turistiksi Espoon Tapiolaan! Yhden päivän retkeen kuuluu urheilua, kulttuuria ja tietenkin myös hyvää ruokaa.

Tapiolan uimahalli

 

Aloita päivä aamu-uinnilla. Tapiolan uimahalli on yksi pääkaupunkiseudun kauneimpia. Vuonna 1965 valmistuneen hallin on suunnitellut Aarne Ervi. Halli on siisti ja 2000-luvun alussa entisöity niin onnistuneesti, että työstä myönnettiin hallille Euroopan Unionin Europa Nostra -palkinto ansiokkaasta entistämisestä. Bonuksena tilava ulkoallas, joka on auki aina silloin kuin hallikin!

Kirkkopolku 3. Kassa avoinna ma, pe 7-20, ti, to 6-20 , ke 10-20 , la 9-17 ja su 12-17
(Halli suljetaan tuntia myöhemmin.)

 

Sushi-Art

Uinnin jälkeen on aina nälkä, joten seuraavaksi sushille! Espoon parasta sushia tarjoaa Sushi-Art Mäntyviita 6:ssa. Lounasta on tarjolla arkisin klo 14.30 asti. Vinkki: Kanta-asiakkaat ja kiireiset tilaavat annoksensa etukäteen.

EMMA

Jos on Tapiolan uimahalli ympäristöineen kaunis, niin on myös Espoon modernin taiteen museo EMMA. Museo on rakennettu vanhaan Weilin & Göösin kirjapainotaloon, jonka 60-luvun henki on säilynyt hienosti. Rakennuksen on suunnitellut Aarno Ruusuvuori ja sitä pidetään yhtenä suomalaisen konstruktivismin merkkiteoksena. EMMAn lisäksi Weegee-talossa toimii joukko muitakin museoita sekä Galleria Aarni.

EMMA on yksi Suomen suurimmista taidemuseoista, joten varaa museoretkelle runsaasti aikaa. Puolet tiloista vie Saastamoisen säätiön kokoelmista koottu pysyvä näyttely. EMMAn hyvä puoli on sen koko – saleista löytyy aina uutta katsottavaa ja jotakin jokaiseen taidemakuun.

Ahertajantie 5. Ma suljettu, ti, to ja pe 11-18, ke 11-20 (ilmainen 18-20), la-su 11-17.

Sis. Deli

Kahvitauon paikka! Onneksi EMMAssa toimii tätä nykyä luomuun panostava Sis.Deli-kahvila.

Kino Tapiola

Tapiola-päivä päättyy elokuviin, Kino Tapiolaan.

Ja taas ollaan kauniissa ympäristössä: Kino Tapiolan on suunnitellut uimahallista tuttu Aarne Ervi. Elokuvateatteri kamppaili pitkään talousvaikeuksien kanssa, mutta pelastui aktiivisen kansanliikken ansiosta. Espoon kaupunki kehitti mallin, jossa kiinteistön omistava Tapiolan Lämpö Oy remontoi tilan ja Espoo Ciné vastaa teatterin toiminnan ylläpitämisestä ympärivuotisesti kaupungin vuokratuen avulla. Kino Tapiolaa remontoitiin ja se avasi ovensa yleisölle 13. elokuuta 2010 kahden vuoden tauon jälkeen.

Kino Tapiolassa on elokuvaesityksiä säännöllisesti keskiviikkoisin ja viikonloppuisin. Keskiviikkona on normaalisti yksi näytös, joka alkaa klo 19.00. Perjantaisin on normaalisti kaksi näytöstä, lauantaisin ja sunnuntaisin näytöksiä on yleensä neljä.

Mäntyviita 2.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.