Kahvila RunoSara Hildenin taidemuseo4 VuodenaikaaYesterdayRajaportin sauna 

Tampere-päivän aikana kierretään kaupungin tunnelmallisimmat ja persoonallisimmat kohteet. Mukana ruokaa, taidetta, vintagea ja loppuhuipennuksena sauna!

Kahvila Runo

 

Kahvila Runo voisi olla se syy muuttaa Tampereelle. Runo on melkein yhtä hyvä kuin oma koti. Runossa saa itse leivottuja ihania korvapuusteja, Laitilan limonadeja ja 18 erilaista teelaatua. Eikä kahvilaa ole ”sisustettu” niin kuin usein on tapana: jyräämällä kaikki vanha ja kantamalla sisään uudenkiiltävät anonyymit kalusteet. Runossa maali saa lohkeilla katosta ja kalusteet kulua ajan myötä.

Ojakatu 3, Tampere.

Avoinna ma-la klo 9-20, su klo 10-20.

 

Sara Hildenin taidemuseo

Sara Hildenin taidemuseo sijaitsee yhdellä Tampereen kauneimmista paikoista, Näsijärven rannalla, Näsinneulan juuressa. Pekka Ilveskosken arkkitehtitoimiston suunnittelema rakennus mukailee rantatontin muotoja. Suurista lasi-ikkunoista aukeaa hieno näkymä kohti järveä. Esillä on sekä kotimaisten että ulkomaisten taiteen näyttelyitä. Taso on taattu ja museo aina käynnin arvoinen.

Laiturikatu 13. Avoinna 14.5. – 26.8. ma-su 11-18.

4 Vuodenaikaa

 

Tässä on kenties Tampereen paras lounaspaikka! Tampereen kauppahallin perältä löytyvä 4 Vuodenaikaa tarjoilee ranskalaistyylistä ruokaa, jälkiruokia unohtamatta. Nopsa suosittelee etenkin paikan kalaherkkuja. Taivaallisen hyvää – jos et osaa valita, bouillabaisse on monien suosikki ja sitä on yleensä aina tarjolla. Ainekset annoksiin haetaan mistäpä muualta kuin kauppahallin kojuista.

Hämeenkatu 19. Lounasta tarjolla arkisin klo 11-16, lauantaisin klo 11-15.

Yesterday

Legendaarinen Yesterday on Tampereen paras vintagekauppa – mutta vain jos varaat mukaan aikaa, malttia ja käteistä rahaa. Omistaja Tuire on suuri persoona, joka sanoo suoraan, mikä hänen mielestään sinulle sopii ja mikä ei! Mutta älä pelästy, vaan heittäydy, komppaa vaatepinoja, sovita sata mekkoa ja ostaa niistä paras loppuiän kaveriksi. Vaatteita myös miehille ja mahtavat asustevalikoimat.

Itsenäisyydenkatu 12-14.

Rajaportin sauna 

Tampereella on mahtava saunakulttuuri. Yksi suosituimmista ja tunnelmallisimmista yleisistä saunoista on yli 100-vuotias Rajaportin sauna Pispalassa.

Rajaportin saunakorttelin rakensivat Hermanni Lahtinen ja hänen vaimonsa Maria 1900-luvun alussa. Nykyisin saunakortteli on Tampereen kaupungin omistuksessa. Pispalan saunayhdistys ry:n ylläpitämä  sauna on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva sauna. Saunan yhteydessä toimii kahvila, josta saa pientä syötävää ja juomia. Piharakennuksessa voi rentoutua hieronnassa tai käydä kupattavana!

Avantouinnin ystäville Nopsa suosittelee Kaupinojan saunaa Näsijärven rannalla Kaupissa.

Pispalan valtatie 9. Avoinna ma, ke 18 – 22, pe 15 – 21 ja la 14 – 22.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.