Aamupuuro KahvisiskoillaHakaniemen kauppahalliKaisaniemen kasvitieteellinen puutarhaRuiskumestarin taloTuomiokirkko Cafe Regatta Arlan sauna

 

Nopsan joulureitillä Helsingissä syödään puuro ulkosalla, nuuskitaan kauppahallin joulutuoksuja, matkustetaan ajassa taaksepäin, nautitaan maalaisromantiikasta ja juodaan paljon kuumaa. Tuttu kaupunki muuttuu tunnelmalliseksi joulukyläksi.  Myös kauempaa saapuvien kannattaa tutustua jouluiseen pääkaupunkiin. Viikonloppumatkailijat voivat valita sopivan majoituspaikan täältä. Kulje reitti kokonaan tai valitse vain muutama kohde. Joulumieli on silti taattu!

 

Aamupuuro Kahvisiskoilla

Arkihuolesi kaikki heitä ja syö lautasellinen puuroa. Pue lämpimästi päälle ja suuntaa kohti Hakaniementoria. Perinteinen Kahvisiskot-torikahvila tarjoaa lämpimän aamupalan ja virittää oikeaan tunnelmaan.

Hakaniementori. Avoinna 6.30-15.00.

Hakaniemen kauppahalli

Kun puurolautanen on tyhjä, käännä kelkka kohti Hakaniemen Kauppahallia, jouluisen Helsingin sydäntä. Ihmettele tuoksuja, tee ostoksia tai juo glögilasillinen yläkerran kahvilassa.

Hakaniemen Kauppahalli. Hakaniementori. Avoinna ma-pe 8-18, la 8-16.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet ovat täydellinen pakopaikka, jos pimeys ja sade riepoo mieltä. Etenkin nyt, kun kasvihuoneissa on esillä jouluisista mausteista kertova näyttely.

Jouluisia kasveja – kahvi, kaakaopuu, riisi, aitokaneli, kardemumma, inkivääri, musta/valko/viherpippuri, maustepippuri, vanilja – löytyy Palmusalista ja sen naapurista, Sademetsähuoneesta. Kasvit on merkitty kynttilälyhdyin ja kasvista kertovin tietotauluin. Mukana ovat myös mirhapuut, joista saadaan mirhaa eli mirhamia. Välimerihuoneessa kasvaa lisää jouluun liittyviä kasveja – aitoviikuna, viiniköynnös ja sukaattisitruuna –, vaikkei merkitty polku sinne asti ulotukaan.

Samalla voit pysähtyä joululounaalle Violaan, empireajan puutalossa toimivaan juhlaravintolaan. Violan joulubuffet maksaa 42 euroa ja on tarjolla 22.12. asti.

Kasvihuoneet ovat kiinni jouluna (24.–26.12.) ja uutenavuotena (31.12. ja 1.1.), mutta muuten auki normaalisti: ti–pe klo 9–16, to klo 18 asti ja la–su klo 10–16.

Ruiskumestarin talo

Miten joulua vietettiin kaksi vuosisataa sitten? Oliko perheillä silloin jo joulukuusi? Entä kuuluiko jouluperinteisiin lahjojen antaminen? Tee retki entisajan jouluun astumalla Ruiskumestarin talon joulunäyttelyyn. Vuonna 1818 rakennettu puutalo on viritetty joulukuntoon aina 8.1. asti.

Muista myös, että talossa kummitelee. 

Ruiskumestarin talo. Kristianinkatu 12, Kruununhaka.  Museo on auki
21.12 asti  ke-pe 11-18 ja la-su 11-17. (Sen jälkeen ke–su klo 11–17. )

Tuomiokirkko

Suuntaan Kruununhaasta kohti keskustaa. Jos olet oikein onnekas, saattaa Tuomiokirkossa soida sielua hivelevä joulukonsertti.

Tuomiokirkon jouluohjelma. Senaatintori.

 Cafe Regatta 

 

Myyjäisistä lähdetään talvikävelylle kohti Töölöä. Juo lasillinen kuumaa Cafe Regatan maalaisromanttisessa ilmapiirissä. Regatta on kuin korvatunturi keskellä kaupunkia.

Cafe Regatta. Merikannontie, Töölö. Avoinna aamusta iltaan.

Arlan sauna

Ei joulua ilman saunaa! Nauti perinteiset löylyt Arlan saunassa Nopsan joulupäivän päätteeksi.  Nyt voi joulu tulla!

Arla sauna. Kaarlenkatu 15, Kallio.  Avoinna ke-su klo 14-20. Jouluaattona 12-18.

Kuva: Ansik.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.