Reitit

Sijainti: Turku

Tällä ja toisella puolella Turkua

KoroistenniemiRaunistulan ranta ja Bakerin tehdasYo-kyläPiispankatuTuomiokirkkoVanha suurtori

Meiju Niskalan laatimalla reitillä fillaroidaan Turun tällä ja toisellakin puolella. Jos et omista pyörää tai se ei satu olemaan mukanasi, menopelin voi vuokrata Turku Touringin matkailuneuvonnasta, Aurakatu 4.

KATSO REITTI

Kahdeksan luolan Kasitie

Luolavuoren luola, TurkuTaka-Paltan luola, MaskuMätikän luola, MaskuSika-Kyöstin luola, NousiainenKallavuoren luolat, MynämäkiRyjävaha, Mynämäki

Suurvaras Sika-Kyösti, Kallavuoren Kaisa-haltija, Hautvuoren shamaanit, Isovihan pakolaiset ja Kasitien luolat kätkevät pimeisiin käytäviinsä kiehtovaa historiaa, mystiikkaa ja kansantarinoita. Kahdeksan luolan Kasitie -reitti esittelee kahdeksan luolaa, jotka sijaitsevat valtatie 8 tuntumassa. Reitin kohteet voi parhaiten tutkia polkupyörällä tai autolla. Reitin pituus Turusta Pyhärantaan on 90 – 100 kilometriä.

Vuokraa polkupyörä Turusta ja palaa bussilla takaisin Turkuun – 8-tieltä kulkee bussi Turkuun vähintään kerran tunnissa! Katso aikataulu.

Reitin laatija Tuomo Kesäläinen on turkulainen kirjailija ja luontomatkailuopas. Reitin kohteet löytyvät myös keväällä 2011 ilmestyneestä luontomatkailukirjasta Seikkailijan retkiopas Varsinais-Suomen luoliin. Kirjassa esitellään 29 Varsinais-Suomen maakunnassa sijaitsevaa luolaa.

KATSO REITTI

Vintage-Turun tunnelmissa

KioskiWäkkäräUFFVintagEija’sKauppahalliBoutique Minne

Reitti esittelee Turun vintage-myymälöitä ja niihin tunnelmaltaan sopivia ruokapaikkoja. Sen on laatinut vapaa toimittaja ja pitkän linjan vintage-harrastaja Elina Teerijoki.

Kierros vie muutaman tunnin ja sen voi kiertää kumpaankin suuntaan riippuen vaikkapa siitä, tuleeko tai lähteekö junalla Turusta. Monen kohteen vieressä sijaitsee muitakin kiinnostavia pikkuliikkeitä: kirpputoreja, antiikkiliikkeitä ja uutta designia, joten pidä silmät auki reittiä kiertäessäsi. Kokopäiväreissuksi reitti venyy, jos mukaan ottaa myös viimeisen, vähän muista sivussa sijaitsevan kohteen, Evergreen Garderobin.

KATSO REITTI

Turku Treasure

Art+Design8raita Records StoreLeenaelinaKirjakahvilaDynamo

Turku Treasure -kartta on designduo Polkka Jamin eli Kristiina Haapalaisen ja Sami Vähä-Ahon kokoama ja suunnittelema lifestyle-kartta, joka kokoaa yhteen omaperäiset, mielenkiintoiset, laadukkaat ja ajan henkeen sopivat turkulaiset yritykset. Turku Treasure on oiva apuväline sekä turisteille että turkulaisille, jotka voivat kartan avulla viettää päivän turistina omassa kotikaupungissaan.

”Polkka Jam on Kuopiosta Turkuun muuttanut yritys ja uusina turkulaisina olemme kiinnittäneet huomiota hienoihin Turusta löytyviin yrityksiin ja Turussa käynnissä oleviin tapahtumiin ja ilmiöihin ja toivomme, että muutkin löytävät ne. Itsekin olisin kaivannut monta kertaa vastaavaa karttaa, että olisin päässyt uudessa kaupungissa suoraan designereiden ja klubien ytimeen ja sisäpiiriin,” kertoo Haapalainen.

KATSO REITTI

Aurajoen aatelia

Aurajoen kävelyreittiItäharjun teollisuusalueLuolavuoren kukkulaKakolaKauppahalliSmör

Euroopan tämänvuotisesta kulttuuripääkaupungista Turusta löytyvät muun muassa Vareksen kantakuppila ja maailman parhaat pitsat. Turkulaiset kulttuurivaikuttajat kertovat, mihin kaupungissa kannattaa suunnata.

Teksti ja kuvat on aiemmin julkaistu Mondo-lehdessä. Teksti: Laura Friman, kuvat: Jussi Särkilahti.

KATSO REITTI

5 reittiä listalla

Todellinen helmi

Minkä kotimaan matkakohteen sinä haluaisit pelastaa? Ilmianna meille matkakohde, joka kaipaa uutta elämää.

Siirry kampanjaan

Reklaami

Vinkkaa Nopsalle

Lähetä meille ehdotuksia lähialueellasi sijaitsevista ainutlaatuisista kohteista, joissa on aitoa menoa, huikeita näkymiä tai hyvää syötävää. Etsimme inhimillisiä, esteettisiä, ekologisia, pienen mittakaavan palveluita ja elämyksiä.

Lähetä vinkkisi

Nämäkin kohteet löytyvät Nopsan reiteistä

Männikkölän Pirtti

Kuuluu reittiin Hiihtovaellus Pohjois-Karjalassa

Villa Hällebo

Kuuluu reittiin Kruunuvuoren rauniohuvilat

Tertin kartano

Kuuluu reittiin Lähiruokaa Etelä-Savossa

Vaatelainaamo

Osta Vaatelainaamon jäsenyys lähettämällä sähköpostia: vaatelainaamo POISTA @gmail.com.