Reitit

Sijainti: Mikkeli

Vaihtoehtoisia kahvitaukopaikkoja

Ykköstie: HaukanpesäYkköstie: Design Hill CaféKolmostie: Frantsilan KehäkukkaKolmostie: PiparminttuNelostie: Cafe HeilaNelostie: Vuohelan Herkku

Reitti esittelee pieniä, sympaattisia, persoonallisia ja yksityisten ihmisten ylläpitämiä kahvitaukopaikkoja eri puolilta Suomea. Paikat on järjestetty valtateiden numeroiden mukaan, alkaen etelästä ja ykköstiestä.

Reitti täydentyy jatkuvasti ja uusia vinkkejä saa lähettää osoitteeseen: info@nopsatravels.com! Reitin laatimisessa ovat auttaneet mm. Jonas Forth, Timo Kiviluoma ja Jukka Lehtinen.

KATSO REITTI

Lähiruokaa Etelä-Savossa

Vilee Puoti ja bistroTertin kartanoVanha KilkkiläWehmaan Kartano: Tea HouseKyytselän jäätelöRapion mylly

 

Jenna Toivakka Mikkelin matkailupalveluista teki Nopsalle lähiruokareitin, joka sopii luomua rakastavalla kulinaristille tai maalaismaisemista nauttivalle herkkusuulle. Joka tapauksessa elämys on taattu!

Reitin voi kulkea joko himopyöräillen, julkisilla (vaatii vähän kikkailua) tai Nopsan tyylille poikkeuksellisesti autolla.

KATSO REITTI

Mannerheim-pyöräkierros Mikkelissä

Mikkelin MatkailuneuvontaPäämajapatsas eli Suomen C.G.E Mannerheimin muistopatsasVanha KasarmialueViestikeskus LokkiPäämajamuseoNaisvuoren vesitorni

Mikkeli on toiminut päämajakaupunkina kaikkien itsenäisyytemme aikana käytyjen sotien aikana. Ensimmäisen kerran kaupunki oli päämajan sijoituspaikkana keväällä 1918, jolloin valkoiset pitivät päämajaa rautatieaseman lähistöllä sijainneessa Hotelli Seurahuoneessa.

Tunnetummaksi Mikkeli on kuitenkin tullut talvi- ja jatkosotien ajan päämajakaupunkina. Mikkelin valintaan päämajakaupunkina vaikuttivat mm. hyvä sijainti, hyvät viestiyhteydet sekä mahdollisuus louhia tarvittavat suojat keskellä kaupunkia sijainneeseen Naisvuoreen.

Mikkelissä sijaitsee vielä tänäkin päivänä monta Marsalkka Mannerheimin muistoa kunnioittavaa rakennusta ja paikkaa. Moni kaupungin yrittäjistä on tajunnut Marsalkan vetovoiman kaupallisessa merkityksessä.

Tutustu päämajakaupunkiin, joka osaa yhdistää mielenkiintoisesti historian ja tulevaisuuden, ja jolla on rohkeutta myös nauraa itselleen!

KATSO REITTI

3 reittiä listalla

Todellinen helmi

Minkä kotimaan matkakohteen sinä haluaisit pelastaa? Ilmianna meille matkakohde, joka kaipaa uutta elämää.

Siirry kampanjaan

Reklaami

Vinkkaa Nopsalle

Lähetä meille ehdotuksia lähialueellasi sijaitsevista ainutlaatuisista kohteista, joissa on aitoa menoa, huikeita näkymiä tai hyvää syötävää. Etsimme inhimillisiä, esteettisiä, ekologisia, pienen mittakaavan palveluita ja elämyksiä.

Lähetä vinkkisi

Nämäkin kohteet löytyvät Nopsan reiteistä

Patina-kierrätysmyymälä

Kuuluu reittiin Hyvän mielen ostosreitti Lahdessa

Pelmenit

Kuuluu reittiin Kallion kuppilat

Tuusulan kirkko ja hautausmaa

Kuuluu reittiin Tuusulanjärven ympäri

Vaatelainaamo

Osta Vaatelainaamon jäsenyys lähettämällä sähköpostia: vaatelainaamo POISTA @gmail.com.