Mikä on nopsa?

Nopsa - Liisa Jokinen & Ulla-Maaria Engeström

Kuva: Elina Simonen

Syksyllä 2009 istuimme lounaalla Kaartintuvassa Helsingissä. Saimme ajatuksen: Mitä jos perustettaisiin erilainen matkatoimisto? Sellainen, jossa matkat eivät maksaisi mitään, koskaan ei lähdettäisi kauas ja matkan keston voisi itse valita. Ei olisi pakettimatkoja, vaan matkapaketteja. Ei olisi oikeaa toimistoa, mutta meillä virkailijoilla olisi tyylikkäät suikat. Matkoilla ei olisi massoja, koska matkustettaisiin yksin, kaksin tai pikku porukassa. Valikoima kehittyisi ja kasvaisi jatkuvasti. Lisäksi matkalle lähtijä ei olisi koskaan ihan varma, mihin joutuu tai kenet matkallaan tapaa.

Mitä enemmän juttelimme, sitä hauskemmalta idea alkoi kuulostaa. Mutta millaisiin paikkoihin matkat suuntautuisivat? Mikä on luksusta omassa arjessamme? Ainakin oma aika, aitous,  hyvä ruoka ja hyvä seura. Miten ne voisi paketoida matkareiteiksi? Tätä me Nopsassa kokeilemme.

Koska kumpikaan meistä ei tiedä matkailualasta mitään, lähdemme liikkeelle rennosti. Teemme pieniä reittejä omista  suosikkipaikoistamme ja toivomme, että muut tekevät myös! Etsimme paikkoja, tiloja ja kohteita, joissa kukin on kokenut mieleenpainuvimmat elämykset. Kerro, minne sinä veisit meidät?

Liisa Jokinen ja Ulla-Maaria Engeström

—-

Liisa Jokinen on tyyliin erikoistunut toimittaja ja Hel Looks -katutyylisivuston perustaja.
Ulla-Maaria Engeström on designiin ja sosiaaliseen mediaan erikoistunut tutkija ja Thinglink-palvelun perustaja.