Nautiskelijan päivä Orivedellä

Oriveden OpistoOriveden käsityökeskus  ja Auvisen PuotiKirja ja Lahja LukuisaCafé HerkkuhetkiPeeJ pieni käsityöpuoti

Noin kymmenen tuhannen asukkaan Orivedestä puhutaan “Tampereen satelliittina”. Moni oriveteläinen käykin 40 kilometrin päässä töissä, ja usea hoitaa samalla matkalla ostoksensa ja virkistyksensä. Kuitenkin myös Orivesi tarjoaa monipuolisia elämyksiä, ja niihin tutustutaan tällä reitillä. Vaikka valtaosa kaupungin suurista kulttuuritapahtumista sijoittuu kesään, voi Orivedellä viettää makeaa elämää myös kylmempinä vuodenaikoina.

Nautiskelija pääsee Orivedelle sekä junalla että bussilla, ja kompaktissa keskustassa itse reitti taittuu jalkapatikassa tai miksei pyöräillen.

Reitin on laatinut lähialuematkailija Anna Puhakka.

Oriveden Opisto

Oriveden Opisto lienee monelle tuttu eritoten kirjoittajalinjastaan, joka on ollut siivittämässä usean suomalaisen eturivin kirjailijan uraa. Kansanopistolla voi lisäksi opiskella mm. kuvataidetta, musiikkia, kieliä sekä luovaa hyvinvointia. Matkalaisnautiskelija tähtää Opistolle iltana, jolloin Topeliussalissa järjestetään kaikille avoimia kirjailijavierailuja. Pidempään viipyvät voivat tiedustella myös majoitusta!

Koulutie 5.

Oriveden käsityökeskus  ja Auvisen Puoti

 

Kauniissa tamperelaiskauppias Auvisen vuonna 1926 rakennuttamassa puutalossa toimii tänä päivänä Oriveden käsityökeskus sekä keskuksessa valmistettujen tuotteiden myymälä Auvisen Puoti. Keskuksessa on monenlaista koulutus- ja kurssitoimintaa, kuten Näpsä-käsityökoulu. Puodista vuorostaan löytyy muiden muassa hartiahuiveja, rintakoruja ja laukkuja. Viehättävä paikalliserikoisuus ovat maakuntalapaset, jotka valmistetaan kotimaisesta 100 % villalangasta. Sarjakuvaharrastajat saattavat tunnistaa valkean puotirakennuksen Mämmilästä.

Keskustie 37. Avoinna ma-pe 9-17, la 10-14.

Kirja ja Lahja Lukuisa

Kirja- ja lahjakauppa Lukuisassa viehättää lämpimän ja asiantuntevan asiakaspalvelun lisäksi Oriveden ja lähiseutujen laaja designtavaravalikoima. Useat valmistajat ovat mikroyrityksiä ja tuotteet suomalaista käsityötä. Lukuisasta löydät muiden muassa seuraavien paikallisten tahojen kauniita lahja- ja käyttötavaroita: Onnia Fabric, Nono, Muotoverstas, Elämän värit ja Gepetto.

Keskustie 29. Avoinna ma-to 9-17, pe 9-18, la 10-14.

Café Herkkuhetki

Tämä viihtyisä kahvila ja sen yhteydessä toimiva Leipomo-konditoria Mujunen tarjoavat asiakkaille itsetehtyjen lämpimäisten lisäksi huokeaa, maittavaa lounasta. Herkkumunkki ja Muorinkätkö ovat Herkkuhetken omat erikoisuudet, joita ei löydy mistään muualta. Herkkumunkin salaisuus on vaniljakreemi, Muorin kätkössä on taas piilotettu pohjaksi pullataikina, täytteeksi vaniljakreemiä ja omenahilloa ja päälle vielä murotaikinaa.

Kahvilassa voi rauhassa lukea päivän lehden, rupatella kaverin kanssa tai vain katsella oriveteläistä elämänmenoa. Myynnissä on lisäksi teemaan sopivia kakku- ja herkkuteemaisia Elvari-koruja.

Anttilantie 6. Avoinna ma-pe 7-19, la 9-15.

PeeJ pieni käsityöpuoti

25 vuotta Orivedellä toimineessa Pirjo Jokisen käsityöpuodissa suunnitellaan, valmistetaan ja myydään vaatteita kaikenkokoisille. Putiikissa on hauska käydä piipahtamassa jo hulppean sisustuksen vuoksi – kuten PeeJ:n nettisivuilla sanotaan, “puodista ja tuotteista hehkuu hyvää mieltä, iloa sekä taiteilijan sielu”.

Aihtiantie 2. Kesällä auki aina (katso tarkemmat ajat www-sivuilta). Talvella aina perjantaina ja lauantaina (muulloin sopimuksen mukaan, myös iltaisin ja sunnuntaisin).

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.