Ilmianto: ”National Food Park Lauhanvuori” – Muurahaisten luontomatkailukeskus

Osoite: Lauhanvuorentie 1733, 61960 Kyrönlatva

Lauhanvuoren alue viestii ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta parhaimmillaan. Muurahaisen luontomatkailukeskuksessa vierailija saa täyden palvelun opastuksen Lauhanvuoren kansallispuistosta sekä tietoa
kylän palveluista. Muurahaisessa on Metsähallituksen luontotupa. Majoitusta tarvitseva löytää avun vaivattomasti kylästä tai Lauhan Sarven Luontomatkailukeskuksesta, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Lauhanvuoren toisella puolellla.

Muurahaisen Luontomatkailukeskus on osa Länsi-Suomen luontomatkailualuetta, jolla on pitkät perinteet matkailijoiden palvelemisesta. Muurahaisen Luontomatkailukeskus on myös linkki maalaiselämän ja luonnon välillä, aidosti, rehellisesti ja luontoa kunnioittaen. Voitko jo aistia nuotiopaikan tulen rätinän, maalaiskylän
tunnelman niityn tuoksuineen sekä kaukaa metsästä kuuluvan kehrääjän laulun?

Muurahaisten luontomatkailukeskus on ollut suljettuna runsaan vuoden ajan ja nyt kohde on siirtynyt Kauhajoen kaupungin omistuksesta yksityiseen omistukseen. Uuden yrittäjän tarkoituksena on elvyttää matkailukeskuksen perinteet luontoruokamatkailun teemoin yhteistyössä Muurahaisten kyläyhdistyksen ja Metsähallituksen kanssa. Lähtökohtina laajojen luomumarjakeruualuiden sertifiointi sekä kansallispuiston lähes neitseellisten pohjavesien tuoteistaminen Lauhan parantaviksi yrttivesiksi.

Yksi leijuva ajatus uudesta konseptoinnista:
Lauha voi olla luontoäidin lähikauppa, mutta se voi olla myös ”metsäliikuntasali” sekä luontoon painottuva retriitti-keskus, jossa eheytyminen tapahtuu liikunnan, onnistuvan tekemisen ja henkisyyden välityksellä. Lauhan tarinat voivat muodostua sen parantavasta vedestä (Spitaalijärven tarinat), voimaannuttavista luonnonyrteistä, marjoista tai sienistä, kalasta sekä riistasta, mutta myös lähitilojen ”alkumaidosta” tai sahtiopiston ”alkuoluesta”. Näistä lähtökohdista voidaan rakentaa päivän, viikonlopun tai viikon oppimis- ja kokemuselämyksiä koululaisille, yhdistyksille, työporukoille, oppilaitoksille.

talo3.jpg (43 KB)

talo5.jpg (18 KB)

talo6.jpg (18 KB)

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.