Muotoilunystävän päivä

Orientoidu paviljongissa Shoppaile: Artek 2nd CycleShoppaile: SalakauppaHiljenny: Kampin kappeli Syö: Ravintola Savoy Nuku: Hotelli Helka 

Lähde designpääkaupunkiin! Helsinki on vuonna 2012 maailman designpääkaupunki. Kokosimme kolme erilaista kierrosta kaupunkiin. Muotoilunystävä pääsee ihastelemaan keväällä avautuvaa design-paviljonkia, hullaantumaan ajanpatinoimasta Artekista sekä vierailemaan Salakaupassa.

Orientoidu paviljongissa

World Design Capitalin virallinen paviljonki, Museopolku-paviljonki Rakennustaiteen ja Designmuseon välisellä tontilla on designpääkaupungin kiintopiste ja kohtaamispaikka. Paviljongissa järjestetään ohjelmaa ja siellä toimii kahvila sekä pieni myymälä. Arkkitehtiopiskelija Pyry-Pekka Kantosen suunnittelema puinen paviljonki avautuu toukokuussa 2012.

Korkeavuorenkatu 23.

 Shoppaile: Artek 2nd Cycle

Ajoluiska johdattaa 600 neliön myymälään, joka on täynnä käytettyä ja kauniisti kulunutta huippudesignia. Artekin omien tuotteiden ohella myynnissä on muiden suunnittelijoiden huonekaluja, valaisimia, mattoja, keramiikkaa ja grafiikkaa.

Artek 2nd Cycle. Pieni Roobertinkatu 4-6, avoinna: ke-pe 11-18, lauantai 11-15.

Shoppaile: Salakauppa

Aamu Songin ja Johan Olinin kioskissa myydään omaperäisintä ja hauskinta suomalaista muotoilua. Vuoden 2012 aikana kioskiin tulee myyntiin uusia Helsingissä valmistettuja tuotteita. Pikkuinen kioski nököttää kaupungin keskeisimmällä paikalla Postitalon ja Kiasman vieressä.

Salakauppa. Postikatu 1. Avoinna: ke-pe 14-19, la 12-18.

Hiljenny: Kampin kappeli 

Pieni pyöreä ppkappeli kutsuu hiljentymään keskellä kaupungin vilinää. Arkkitehtitoimisto K2S:n suunnittelema kappeli on auki aamusta iltaan ja se on avoinna kaikille.

Kampin kappeli Facebookissa. Narinkkatori.

Syö: Ravintola Savoy 

Vuonna 1937 avattu Savoy on yksi Helsingin perinteikkämmistä ravintoloista. Alvar Aallon suunnittelema sisustus täydentyy tänä vuonna keramiikkamuotoilija Karin Widnäsin Savoyn 75-vuotisjuhla-astiastolla. Muotoilun lähtökohtana on keittiöpäällikkö Kari Aihisen laatima juhlavuoden päivittäin vaihtuva menu.

Ravintola Savoy. Eteläesplanadi 14. Avoinna ma-pe klo 11.30-14.30, 18-24. La 18-24.

Nuku: Hotelli Helka 

Hotelli Helka on täynnä suomalaista designia Alvar Aallosta nuoriin kykyihin. Tunnelmaltaan Helka on juuri niin selkeä, rauhallinen ja kotoisa kuin suomalainen muotoilu parhaimmillaan.

Hotelli Helka. Pohjoinen Rautatiekatu 23.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.