Mikä on Nopsa?

Mikä on Nopsa?

Syksyllä 2009 istuimme lounaalla Kaartintuvassa Helsingissä. Saimme ajatuksen: Mitä jos perustettaisiin erilainen matkatoimisto? Jossa matkat eivät maksaisi mitään, koskaan ei lähdettäisi kauas ja matka voisi kestää vain yhden päivän. Ei olisi pakettimatkoja, vaan matkapaketteja. Ei olisi oikeaa toimistoa, mutta meillä virkailijoilla olisi toki tyylikkäät suikat. Matkoilla ei olisi tunkua, koska matkustettaisiin yksin, kaksin tai pikku porukassa. Matkavalikoima kehittyisi ja kasvaisi jatkuvasti. Lisäksi matkalle lähtijä ei olisi koskaan ihan varma, mihin joutuu tai kenet matkallaan tapaa.

Mitä enemmän juttelimme, sitä paremmalta idea alkoi kuulostaa. Mutta millaisiin paikkoihin matkat suuntautuisivat? Koska kummallakaan meillä ei ole pätkääkään matka-alan kokemusta, jakaisimme matkallelähtijoiden kanssa omat suosikkipaikkamme. Vastineeksi hekin ehkä paljastaisivat meille omat aarteensa. Paikat ja kohteet, joissa he ovat kokeneet mieleenpainuvimmat elämykset.

Tämä johti miettimään, mikä on luksusta omassa arjessamme. Ainakin aika, hiljaisuus, hyvä ruoka ja hyvä seura. Miten ne voisi paketoida matkareiteiksi? Tätä me nyt kokeilemme ja testaamme.

Ideasta tuli niin hyvä, että pian huomasimme että me emme vieneet ideaa eteenpäin vaan idea vei meitä.

Kerro, minne sinä veisit meidät?

Ulla-Maaria Engeström ja Liisa Jokinen

—-

Kuva: Elina Simonen.

Ulla-Maaria Engeström …. esineet sosiaalinen media,  ja Thinglink-palvelun perustaja.

Liisa Jokinen on tyyliin erikoistunut toimittaja ja Hel Looks -katutyylisivuston perustaja.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.