Aamupala: Eat & Joy KluuviVuokraa fillari Bongaa Helsingin Mattolaiturit Kahvittele: Cafe RegattaKierrä Töölönlahti Pysähdy: Kasvitieteellinen puutarhaSauno keskellä kaupunkia Nuku: Hotel Room

Helsinki on vuonna 2012 maailman designpääkaupunki. Kokosimme kolme erilaista kierrosta kaupunkiin. Ensin veimme teidät muodin pariin. Nyt on luonnonystävän vuoro. Tervetuloa designpääkaupunkiin!

Reitti on julkaistu aikaisemmin Mondo-lehden numerossa 1/12.

Aamupala: Eat & Joy Kluuvi

Aloita aamu yön yli hautuneella kyytön maitoon tehdyllä luomupuurolla Kluuvin kauppakeskuksen pohjakerroksessa. Yhdeksän euron aamupalaan sisältyy myös leipää, voita, mysliä, muroja, kahvia, teetä sekä erilaisia puuron päälle laitettavia lisukkeita kuten marjakeittoa ja hilloa.

Eat & Joy. Aleksanterinkatu 9, avoinna ma-pe 7-21, la 9-18, se 12-18.

Vuokraa fillari 

Jos et omista omaa fillaria tai se ei satu olemaan matkassa, vuokraa polkupyörä Greenbikesta.

Greenbike. Bulevardi 32, sisäänkäynti Albertinkadun puolelta. Avoinna ma-pe 12-17, la 10-14.

Bongaa Helsingin Mattolaiturit 

Mattolaiturit ovat katoamassa olevaa helsinkiläistä kaupunkikulttuuria. Meriveden saastumisen vuoksi laitureita ei enää ylläpidetä ja ne ovat poistumassa käytöstä. Design goes Mattolaiturit -kaupunkifestivaali tuo mattolaitureille tapahtumia ja tekee niistä uudenlaisia kohtauspaikkoja. Festivaali tapahtuu 13 mattolaiturilla ympäri Helsinkiä. Hakeudu siis meren ääreen.

Design goes Mattolaiturit.

Kahvittele: Cafe Regatta

Pidä kahvitauko merenrannan pienessä punaisessa mökissä. Varaa käteistä, sillä omaperäisessä kahvimökissä eivät kortit käy.

Merikannontie 10, avoinna joka päivä klo 10-23.

Kierrä Töölönlahti 

Jatka matkaa Töölönlahdelle. Kierrä lahden rannat ja pysähdy treenaamaan hauista uudenlaisten treenilaitteiden prototyypeillä.

Kuva: Flickr/Karen Chan 16

Pysähdy: Kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemen puutarha on keidas keskellä kaupunkia. Kasvihuoneissa on tropiikki vuoden jokaisena päivänä, puutarha on erilainen ja yllättävä joka käynnillä. Kesällä puutarhan vanhassa empirehuvilassa toimii kahvila Viola.

Kasvitieteellinen puutarha. Unioninkatu 44, kasvihuoneet ti-pe 9-16, to 18 asti, la-su 10-16. Sisäänpääsy 6/3 euroa. Ulkopuutarha avoinna 9-20. Vapaa pääsy.

Sauno keskellä kaupunkia

Polkaise Hakaniemenrantaan ja rentoudu Kulttuurisaunan löylyissä. Kulttuurisaunan ovat suunnitelleet ja sitä hoitavat suunnittelija Nene Tsuboi ja arkkitehti Tuomas Toivonen. Sauna avautuu kesällä 2012.

Kulttuurisauna. Merihaka.

 Nuku: Hotel Room

Lepää yö omassa yksiössä, joka on sisustettu kuin kenen tahansa koti. Janne Hännisen suunnittelemaa Kallio-tapettia voi ostaa myös mukaan.

Hotel Room on Nopsalle ennestään tuttu kohde. 

Hotel Room. Helsinginkatu 12.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.