Lapsiperheen kierros Arabiassa

VekarakirppisPieni ihminenKirpun toriLeikkipuisto ArabiaArabianrannan kirjasto

Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin maisemissa luovuus, design ja kulttuuri yhdistyvät yhteisöllisyyteen ja ekologisuuteen. Alueen rennosta ja omaleimaisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan myös perheen pienimpien kanssa. Kulutussosiologi, tulevaisuusasiantuntija ja kolmen lapsen äiti Heidi Waltarin laatimalla lapsiperheen ekohenkisellä kierroksella tehdään löytöjä pienillä kirpputoreilla ja second hand- shopeissa, piipahdetaan meren rannalla leikkipuistossa sekä nautitaan kevyt lounas tai kuppi teetä kahvilassa. Reissun päätteeksi poiketaan vielä kirjastossa viettämässä rauhallinen lukuhetki Pallo-tuolissa ja hakemassa pari hyvää kirjaa iltalukemisiksi.

Vekarakirppis

 

Vuonna 2009 ovensa avannut Vekarakirppis on saavuttanut suuren suosion alueen lapsiperheiden keskuudessa: etenkin viikonloppuisin paikka on täynnä asiakkaita. Myynnissä on paljon hyvälaatuisia lastenvaatteita ja -tarvikkeita, etenkin pienille vauvoille valikoimaa on tarjolla runsaasti. Kiertelyn lomassa voi nauttia ilmassa leijailevasta vastaleivotun pullan tuoksusta ja ostokset tehtyään istahtaa ikkunapöytään nauttimaan kahvit ja pullat tai vaikkapa jäätelöt. Lapset viihtyvät  takaosasta löytyvässä leikkipaikassa, jonka vierestä löytyy myös lastenhoitohuone.

Vekarakirppis, Intiankatu 20. Avoinna ti-pe 10–17, la-su 10–14.

 

Pieni ihminen

Shoppailukierros jatkuu Toukolankadulle, josta Arabian kauppakeskuksen takaa löytyvä Pieni Ihminen on tyylikäs käytettyjä lastenvaatteita myyvä pikkuputiikki. Tuotteet ovat kauniisti esillä, myymälän ulkoasuun on panostettu ja henkilökunta on ystävällistä ja palvelualtista. Tarjolla on runsaasti hyvälaatuisia lastenvaatteita, kenkiä, ulkovaatteita ja leluja kohtuuhintaan aina vauvasta kouluikäisiin saakka. Lisäksi myynnissä on hyvät valikoimat myös kierrätysmateriaaleista valmistettuja uudistuotanto- ja uusretrovaatteita.

Pieni Ihminen, Hämeentie 109-111, Arabian kauppakeskuksen 1.krs. Avoinna ma-pe 10-18, la 10-16.

 

Kirpun tori

 

Toukolankadun varrelta löytyy pieni itsepalvelukirppis, josta voi tehdä löytöjä niin lapsille kuin aikuisillekin. Vaatteiden ja taloustavaroiden lisäksi kirpputorin erikoisuutena ovat muun muassa vanhat kamerat sekä keräilyautojen värikäs kokoelma.  Lapsiasiakkaita varten on varattu laatikollinen leluja, joilla voi leikkiä kirppistelyn ohessa.

Kirpun tori, Toukolankatu 13. Avoinna arkisin 11-18, keskiviikkona suljettu, la-su 10-14.

Leikkipuisto Arabia

Kun lapset alkavat väsähtää kirpputoreilla kiertelyyn, on aika poiketa leikkipuistossa. Leikkipuisto Arabia sijaitsee meren rannassa kauniissa maisemissa. Päiväsaikaan myös sisätilat ovat avoinna, ja tarjolla on monenlaista ohjelmaa.

Leikkipuisto Arabia, Arabianpolku 1 A 1. Sisätilat avoinna ma-pe klo 9.30-16.30

 

 

 

Arabianrannan kirjasto


Ennen kotiin lähtöä on poikettava vielä kirjastossa. Arabiakeskuksessa sijaitsevasta Aralis-kirjastokeskuksesta löytyvät Aalto-yliopiston kirjasto sekä Arabianrannan kirjasto. Jälkimmäisestä löytyy kiva lastenosasto ja muun muassa Pallo-tuoli, johon perheen pienimpienkin on mukava istahtaa viettämään pientä lukuhetkeä. Monipuolisista kirjavalikoimista voi valita muutaman hyvän kirjan mukaan iltalukemisiksi.

Jos reitillä yllättää nälkä, poikkea Katri Antellin kahvilaan Arabiakeskukseen. Viihtyisän kahvilan valikoimista löytyy niin hedelmiä, smoothieita ja täytettyjä leipiä kuin monenlaisia kakkuja ja leivoksiakin. Lapsiperheellekin hyvin sopivassa miljöössä on rento ja välitön tunnelma.

Katri Antell, Hämeentie 135 A. Avoinna ma-to 8.30–19, pe 8.30-18, la 10-16.

Arabianrannan kirjasto (Aralis-kirjastokeskus), Hämeentie 135 A. Avoinna ma-to 9-20, pe 9-16, la 10-16.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.