Lahden parhaat uimapaikat

SorvasenlampiMukkulan kartanoMytäjäinenMaauimala

Erno Raitasen ja Laura Väinölän laatima reitti johdattaa Lahden parhaille uimapaikoille. Mukana on pari vinkkiä talviuimareillekin!

Sorvasenlampi

Sorvasen metsälampi Lahden ja Nastolan rajalla tarjoaa kesän kauneimman uimapaikan. Sorvanen sijaitsee supan pohjalla suojaisan metsän ympäröimänä, joten sitä on vaikea huomata ennen kuin yllättäen onkin jo saapunut rantaan. Hieman syrjäisen sijaintinsa vuoksi Sorvasella ei koskaan ole tungosta, vaikka sen erittäin kirkas vesi ja puhdas hiekkapohja usein houkuttelee mutaman muunkin uimaan. Huimapäitä varten löytyy puunlatvaan sidottu köysi, jonka avulla voi heilauttaa itsensä puusta lammen keskelle.

Vaikka Sorvasen lammella tuntee olevansa kaukana kaupungista ja täysin luonnonkeskellä, se on aika helposti saavutettavissa matkustamalla paikallisbussi numero kolmen päätepysäkille ja jatkamalla siitä jalan tai ajamalla Yläniityntietä kunnes tien haarasta löytyy pieni paikka autolle ja oikealla puolella kulkee metsäpolku suoraan lammenrantaan.

Sorvasentie, Lahti.

 

Mukkulan kartano

 

 

Mukkulan kartanon alue on paras paikka viettää kokonainen kesäpäivä lähellä Lahden keskustaa (n.4km). Kartanon historia ulottuu 1500-luvulle ja ympäristö onkin hyvin kaunis vanhoine tammipuineen ja nurmikumpareineen. Piknik-viltti kannattaa levittää mäen päälle, tammien alle. Rinteen alapuolella on hiekkaranta, jonka jakaa kahtia pitkä laituri. Rannasta avautuu tunnusomainen näkymä Lahden kaupunkiin: radiomastot ja hyppyrimäet nousevat rantaviivasta kaukana horisontissa.

Rannassa on myös maakattoinen sauna, joka on auki yleisölle kolmena päivänä viikossa. Päivän päätteeksi uimari voi pukea tanssikengät jalkaan ja lähteä pyörähtelemään Vesijärven rannalle. Mukkulan laituritansseja järjestetään kesä-keskiviikkoisin ja -sunnuntaisin.

Kartanon läheisyydessä on myös camping-alue ja kaunis luonnonpuisto sekä mahdollisuus harrastaa kalastusta, veneilyä, surffausta, melontaa ja tennistä. Mukkulassa voi harrastaa talvisin avantouintia.

Ritaniementie 10, Lahti.

 

Mytäjäinen

 

Piilossa keskellä kaupunkia on pieni ja viihtyisä Mytäjärven lampi. Salpausselän harjujen ja rautatien välissä sijaitseva lampi on vanhaa Riihimäen-Pietarin-rautatien varikkoaluetta, jonne vuosituhannen vaihteessa rakennettiin koteja rautatieläisille. Asuinalue on pienentynyt entisestään vuosien saatossa, mutta se on silti onnistunut säilyttämään entisaikojen tunnelmansa. Pihapiirien ja aitojen reunustamaa tietä pitkin pääsee keskustasta jalan suoraan lammelle, jossa voi nauttia auringosta ja vedestä iltaan saakka. Lammen toinen puoli on hiekkarantaa ja toinen puoli on lehtimetsää, jonne voi piiloutua nauttimaan kesäpäivästä omassa rauhassa. Lammen päässä on myös hyppytorni, jonne voi kiivetä katselemaan radiomastoja tai bongaamaan ohitse kiitäviä junia, ennen kuin hyppää syvään veteen.

Talvisin Mytäjäisen lammessa on mahdollisuus myös avantouintiin.

Väinönkatu, Lahti.

Maauimala

Lahden maauimala on kaupungin ellei jopa Suomen erikoisin uimapaikka. 50 metrin uima-allas tarjoaa esteetöntä auringonpaistetta, saunatilat ja, hyppyrimäkien kohotessa taustalla, vaikuttavan miljöön nurmella loikoiluun ja uimiseen. Toisinaan uiminen täällä saa jopa surrealistia piirteitä, kun mäkihyppääjät suorittavat harjoituksiaan keskimmäisestä mäestä. Näin uinnin lomassa pääsee ihmettelemään lähietäisyydeltä sukset jalassa lentäviä urheilijoita.

Salpausselänkatu 2, Lahti.

 

 

 

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.