Kirpparikierros Pitkänsillan pohjoispuolella

Vallilan makasiinit, kirpputori ValtteriKirpputori JadeKirpputori VenlaVintageliike AnsaGalleria KeidasRavintola SilvopleeEkokauppa EkoloHakaniemen kauppahalli ja tori

Kirjailija-toimittaja Noora Shingler paljastaa Nopsalle, miten kirppisfanaatikko voi viettää lauantai-päivän Pitkänsillan pohjoispuolen Helsingissä. Shingler on ruoka- ja kirppisfani, joka arvostaa aitoja sekä tuoreita raaka-aineita ja suosii kasvisruokaa.  Eko- ja laatutietoisuus näkyvät Nooralla myös pukeutumisessa, siksi hän tietääkin Helsingin parhaat kirpputorit.

Nooran kirjoituksia voi alkuperäisen Kemikaalicocktail-blogin lisäksi lukea sen seurauksena syntyneestä YLE:n Uusi Musta -blogista ja Nooran esikoisteoksesta: Marjoja ja Maskaraa, jota saa hyvinvarustetuista kirjakaupoista.

”Suosikkiravintolani sijaitsee Hakaniemessä ja samalta suunnalta löytyy myös monia hyviä kirpputoreja. Ekologinen ajattelu näkyy Helsingissä nimenomaan Vallila-Kallio-Hakaniemi -akselilla, jonne monet kirpputorit ja ekokaupat ovat asettuneet. Reittini olisi voinut sisältää vielä monta muutakin kohdetta, mutta tämä reitti on maantieteellisesti kätevä, kun lähdet toteuttamaan sitä joko Hakaniemen torin tai Vallilan makasiinien suunnasta”, Noora kertoo.

Vallilan makasiinit, kirpputori Valtteri

 

 

 

 

 

Täydellinen viikonloppuaamu alkaa kirppisrundilla. Valtterilla saa helposti kulumaan puolitoista tuntia, kun oikein perusteellisesti kaivaa ja tutkii. Tarjolla on kaikkea mahdollista: vaatteita, astioita, koruja, leluja, huonekaluja, taidetta ja muita aarteita. Koska kyseessä ei ole itsepalvelukirppis, vaan myyjät ovat itse pöytiensä ääressä, voi hinnoista yleensä tingata — muista tehdä se! Hinta laskee melkein aina, kunhan vaan kysyy. Paikalle pääsee kätevästi sekä bussilla että raitiovaunulla.

Valtteri. Aleksis Kiven katu 17. Avoinna ke, la, su klo 9-15.

Kirpputori Jade

 

 

Tämä pieni itsepalvelukirppis sijaitsee parinkymmenen metrin päässä Valtterilta.  Jadessa on kaupan lähinnä erilaista pientavaraa ja jonkin verran vaatteita. Muutama huonekalukin löytyy yleensä kaupan takaosasta. Muista kaivaa Jadessa pöytien alusten laatikot huolella, sillä pinon alimmaisena saattaa odottaa vaikka mitä aarteita! Astiat voivat maksaa Jadessa paljonkin, sillä tarjolla on paljon vanhaa Arabiaa ja muuta arvokkaampaa, mutta seassa on huokeitakin juttuja. Noora suosittelee erityisesti pitämään silmällä koruvalikoimaa.

Kirpputori Jade. Aleksis Kiven katu 30.  Avoinna ti-pe klo 11-18, la-su 10-15.

Kirpputori Venla

 

 

Venla sijaitsee matkan varrella, kun siirryt Vallilasta kohti Hakaniemeä. Pieni itsepalvelukirppis on — ihan niin kuin parhaat kirppikset ovat — vaatimattoman näköinen, mutta sisältä saattaa löytyä hienoja juttuja. Paikan hyllyt ovat usein vähän sekaisen näköiset ja tavaraa on paljon siellä täällä, mutta juuri se antaa mahdollisuuden löytöjen tekemiseen.

Kirpputori Venla. Fleminginkatu 20. Avonna ti-pe 11-18 ja la-su 11-16.

Vintageliike Ansa

 

 

 

Berliinin kirpputorit ja vintageliikkeet ovat Nooran suosikkeja ja Ansassa on berliinifiilistä. Sisustukseen on panostettu ja kaupan olevat vintagevaatteet ja -asusteet ovat huolella valittu. Kaupan tunnelma on ihana ja esillepano hivelee vintagefanin silmää.

Vintageliike Ansa. Fleminginkatu 8. Avoinna ma-pe 12-18, la 12-16.

Galleria Keidas

 

 

Jos sinulla on nyt jo nälkä, etkä jaksa odottaa Hakaniemen Silvopleehen saakka, voit napata ekokauppa-kahvila-galleriasta mukaan pientä luomunaposteltavaa. Galleria Keidas tarjoaa myös lounaskeittoja ja salaatteja. Luomu-cappuccino kannattaa testata. Kahvilassa on myös pieni luomukauppa. Miljöö on huolettoman rento: taide, ruoka ja ekoajattelu käsikädessä.

Galleria Keidas. Fleminginkatu 7. Avoinna ti-pe 8-19, la-su 10-15.

Ravintola Silvoplee

 

Nauti Nooran suosikkiravintolassa tunnelmallinen ruokahetki. Silvopleen kasvisruoka on vailla vertaa! Tarjolla on iso valikoima salaatteja, lämmintä ruokaa ja päivän keitto, josta maksetaan lautasen painon mukaan. Myös jälkiruokavaihtoehtoja on — esimerkiksi  raakakakkua! Kokeile myös vastapuristettua porkkanamehua. Silvopleehen voi mainiosti ottaa mukaan myös perheen ihan pienimmän: lastenvaunuilla mahtuu ravintolaan hienosti ja vessasta löytyy vaipanvaihtopöytä.

Ravintola Silvoplee. Toinen linja 3.  Avoinna ma – la 11.00 – 18.00.

Ekokauppa Ekolo

 

Ravintola Silvopleen naapurissa sijaitseva Ekolo on kasvanut pienestä ja vähän nuhjuisen oloisesta kaupasta hyvän valikoiman ekokeitaaksi, jossa alkaa jo olla valikoimaa vaativammalekin asiakkaalle. Sijainti Hakaniemen torin kupeessa on mitä mainioin: raitiovaunu-, bussi- ja metropysäkki löytyvät kivenheiton päästä.

Ekokauppa Ekolo. Porthaninkatu 1. Avoinna ma-pe 10-20, la 10-16. Kesä-heinäkuussa ma-pe 10-18, la 10-15.

Hakaniemen kauppahalli ja tori

Vuonna 1914 rakennettu tunnelmallinen halli on ruokafanin taivas! Osta mukaasi luomulihaa, juustoa, kalaa tai luomuvihanneksia, leivonnaisia, yrttejä — tai nauti lounasta soppabaarissa. Hallin yläkerrasta löytyy mm. käsitöitä, sisustustavaraa ja Marimekon liike. Iltapäiväkahvin ja baakelssin voi nauttia hallin kahvilassa tai sitten voit käydä ostamassa viereiseltä Hakaniemen torilta tuoreita marjoja ja nauttia toritunnelmasta. Täydellinen pääötös Pitkänsillan pohjoispuolen kirppari- ja ruokakierrokselle!

Hakaniemen kauppahalli. Hakaniementori. Avoinna ma-pe 8-18 la 8-16.

Psst… Ja jos aikaa jää, voit vielä kurkata Hakaniemen UFFin ja Fidan valikoimat!

UFF. Hämeentie 4. Avoinna  ma-pe 09:00 – 19:00 ja la 09:00 – 17:00.

FIDA. Hämeentie 5 a. Avoinna ma-ti 9.00-18.00, ke-pe 9.00-17.00,  la 10.00-15.00.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.