Piknik RamsholmenissaKirpputoritKahvila SmögenSea Frontin jäätelöbaariMuseokeskus EKTACafé AdaVanha kaupunkiTerassit ja iltabileet

Karin Lindroos jatkaa Nopsan epävirallisena Tammisaari-oppaana. Tällä kertaa Karin vie meidät viettämään kesäistä syyspäivää Tammisaaren merelliseen tunnelmaan. Reitillä uidaan, maistellaan herkkuja, kierrellään kirpputoreja, hengaillaan terassilla sekä nautitaan rantakaupungin yöelämästä.

Paikallislehti Västra Nylandista kannattaa tarkistaa ajankohtaisimmat menovinkit ja muut kiinnostavat häppeningit koko Raaseporin seudulla.

Piknik Ramsholmenissa

Aloita päivä piknikillä Ramsholmenin viheralueella. Kulje poluilla ja mene rannalta uimaan. Voit myös jatkaa matkaa sillan yli vieressä olevaan Högholmeniin ja pulahtaa veteen kiviltä. Todellisten rantaleijonien kannattaa suunnata Stallorenin puiston isolle hiekkarannalle.

Ramsholmen.

Kirpputorit

 

Kirppiskierros on pakollista ajanvietettä pikkukaupungissa. Keskustassa, torin vieressä on ihastuttava Ekenäs Second Hand Shop. Kun se on koluttu viimeistä nurkkaa myöten, ylitä katu ja kurkkaa uuden Mini Shopin valikoima. Keskustan ulkopuolella kannattaa käydä penkomassa Emmauksen, Kassler Kirppiksen sekä torstaisin ja lauantaisin avoinna olevan Missionsbodenin aarteet.

Jos satut olemaan Tammisaaressa kesälauantaina, osta paikallislehti Västra Nyland ja leikkaa talteen pihakirpputori-ilmoitukset. Ota kartta ja lähde metsästämään löytöjä.

Ekenäs Second hand shop. Kuningattarenkatu 2, Tammisaari. Avoinna ma, ti, ke ja pe 10–16, to  10–18, la 10–14.

Missionsboden. Rautatienkatu 15, Tammisaari. Avoinna torstaisin 16–18 ja lauantaisin 10–12.

Emmaus. Metsästystie 18, Tammisaari. Avoinna arkisin 11–17, lauantaisin 11–15.

Kahvila Smögen

 

Kirpparikierroksen jälkeen saattaa nälkä yllättää. Smögen on uudehko kahvila, joka on avoinna keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.  Valitse valikoimasta voileipä tai leivonnainen ja nauti se kahvilan puutarhassa. Ennen lähtöä kannattaa vilkaista vieressä oleva Radiomuseo.

Smögen. Sigfrid Aronikatu 3, Tammisaari.

 

Sea Frontin jäätelöbaari

 

Jälkkärin aika. Hotelli Sea Frontiin on äskettäin avattu jäätelöbaari, jossa voi testata miltä maistuu lähijäätelö. Jäätelö on valmistettu kotimaisista raaka-aineista ilman lisäaineita. Mikäli olet enemmän italialaistyylisen jäätelön ystävä, löytyy keskeltä satamaa myös Pappagallo-kioski.

Jäätelöbaari. Vitsippsgatan 2, Tammisaari. Avoinna 31.8. asti klo. 11-19.

Museokeskus EKTA

 

Älä missaa Tammisaaren museokeskus EKTAa, joka sijaitsee torin läheisyydessä. EKTA kostuu eri rakennuksista, museohallista, Porvaristalosta ja Valokuvaamostaa.

Lähellä Raaseporia on myös Villa Schildt, jonka kesänäyttelyn ”DAPHNE – Purjehduksia itäisellä Välimerellä” voi käydä katsomassa vielä 4.9 asti.

EKTA. Kustaa Vaasan katu 11, Tammisaari. Avoinna ti-su 11-17.

Villa Schildt. Itäinen rantakatu 7, Tammisaari. Avoinna ti-su 11-17.

Café Ada

 

Kulttuurielämyksen jälkeen maistuu leivonnainen ja raikas juoma. Lähellä satamaa sijaitsevasta Café Adasta löydät supermukavan terassin ja ihanan sisäpihan.

Café Ada. Pohjoinen Rantakatu, Tammisaari. Avoinna joka päivä 12-22.

Vanha kaupunki

 

 

Kuljeskele viihtyisässä vanhassa kaupungissa ja kurkista viehättäville takapihoille. Ota kuppi kahvia tai teetä Café Gamla Stanissa tai Café Sillenissä.

Café Gamla Stan. Saunakatu 5, Tammisaari. Avoinna joka päivä klo 11-19.

Café Sillen. Sadelmakaregatan 2, Tammisaari. Ti-su klo 10-19.

Terassit ja iltabileet

Tammisaaressa on useita terasseja. Hamnterrassen on aina täynnä ilta-auringosta nauttivaa porukkaa. Hamnterassenista saa myös maistuvia pitsoja.  Uudessa Albatros-baarissa on kiva kattoterassi, jossa pääsee lepuuttamaan rentouttaville sohville.

Kesän paras bilepaikka on Knipan, mutta vain silloin, kun paikalla on DJ. Varmista asia  joltain paikalliselta. Pikkukaupungin varmat bailut löytyvät Club NO:1:stä eli ”ykkösestä”. Olutta, hikinen tanssilattia ja hieman varttuneempaa yleisöä (25+) löytyy Santa Fe:stä.

Hamnterassen. Pohjoinen Rantakatu, Tammisaari.

Albatros. Stallöreninkatu, Tammisaari.

Knipan. Rantapuistikko, Tammisaari.

Santa Fe.Erottajankatu 14, Tammisaari.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.