Kesäpäivä Heinolassa

Heinolan LintutaloVeturitornin TaidealueCafè Torni Heinolan vesitornissaHarjupaviljonkiGloomy Moon -putiikkiEllan AntiikkiKylpylän uimaranta

Heinola on mukava kesäkaupunki online dissertation Ruotsalainen-nimisen järven ja Kymijoen rannalla.
Kaupunkiin on autolla reilun parinkymmenen minuutin ajomatka Lahdesta. Päivän reitti päättyy uimarannalle, jonka jälkeen voi vielä käydä syömässä hyvän aterian Heinolan Heilassa.

Heilassa on lähiruokamarket ja lähiruokaravintola, joka sijaitsee hieman kauempana keskustasta. Heila löytyy myös Nopsan Vaihtoehtoisia kahvitaukopaikkoja -reitiltä.

Reitti on näppärä kiertää niin pyöräillen kuin kävellenkin, sillä kaikki kohteet ovat lähellä keskustaa. Junalla Heinolaan pääsee muutamana päivänä kesässä höyryjunalla Lahdesta. Jos haluat höyryjunamatkalle, niin tiedot löytyvät Lahden rautatieharrastajien nettisivuilta. Kesällä 2012 höyryjuna Pikku-Jumbo matkaa Heinolaan elokuussa.

Kesäisen reitin Nopsalle laati kotimaanmatkaaja Maritta Roslakka.

Heinolan Lintutalo

 

Lintutarhassa hoidetaan vuosittain yli 200 luonnonvaraista lintua. Tarkoituksena on hoitaa luonnonvaraisia loukkaantuneita lintuja ja vapauttaa ne takaisin luontoon. Osa linnuista ei kuitenkaan pärjäisi enää luonnossa, joten tarhalla itsenäisesti pärjäävät linnut saavat jäädä asuttamaan tarhaa ja ilahduttamaan vierailijoita. Kotimaisten lajien lisäksi tarhalla on muun muassa papukaijoja.

Heinolan Lintutarha, A.F. Aironkatu 3, 18100 Heinola. Puh 03-8493221. Vapaa sisäänpääsy.

Avoinna kesäkautena 1.5.-31.8. ma-pe klo 10-18, la-su 10-16. Talvikautena 1.9-30.4. ma-pe 10-16, la-su 10-14.

Veturitornin Taidealue

Vanahan rautatieaseman puistoalueella on nykyisi ITE-puisto, jossa voi
tutustua ITE-taiteilija Vesa Väänäsen teoksiin. Puistossa voi nauttia
vaikka piknikin taideteosten keskellä suurten lehmusten katveessa.

Rautatienpuisto, Ratakatu 20, Heinola.

Cafè Torni Heinolan vesitornissa

 

Vesitorni sijaitsee aivan taidealueen vieressä. Tämä Heinolan näkyvin maamerkki on Arkkitehti Kaarlo Könösen suunnittelema ja se valmistui vuonna 1951. Torniin vie portaat Ratakadun varrelta aivan Kirkkolammen vierestä. Torniin on vapaa pääsy ja huipulla on viehättävä näköalakahvila sekä näkymät yli kaupungin. Tarjolla kahvia, kahvileipää, pientä suolaista ja jäätelöä.

Cafe Torni, Kauppakatu 31, 18100 Heinola Puh. (03) 7144 770.

Avoinna kesäisin (1.6. – 31.8.) joka päivä klo 10 – 17.

Harjupaviljonki

 

Tämä kohde ei valitettavasti ole avoinna, mutta arkkitehtuurista kiinnostuneelle mielenkiintoinen rakennus. Tämäkin paikka on vain pyrähdyksen päässä vesitornista, joten piipahdus ei vie paljon aikaa. Harjupaviljonki edustaa arkkitehtuuriltaan meillä melko harvinaista itämaisvaikutteista jugendia. Paviljonki on myös Nopsan Todellinen Helmi -kohde.

Harjupaviljonki, Kauppakatu 30, Heinola.

Gloomy Moon -putiikki

Gloomy Moon -kivijalkaliikkeessä voi tulla valinnan vaikeus! Liikkeen valikoimaan kuuluvat persoonalliset naisten ja lasten vaatteet, korut, asusteet, laukut, hiuskoristeet, kodintekstiilit ja sisustustuotteet. Kaikki tuotteet on valmistettu käsityönä. Tuotteissa käytetään sekä uusia että kierrätettyjä materiaaleja. Liike toimii myös ompelimona.

Gloomy Moon, Siltakatu 14, 18100 Heinola. Puh. 044 959 1304.

Avoinna ma 11-19, ti-pe 11-17.

Ellan Antiikki

Esineet kertovat tarinoita menneiltä vuosikymmeniltä Ellan Antiikissa. Valikoimasta löytyy antiikkikalusteita, sisustustavaraa ja keräilyesineitä kuten Arabiaa, Iittalaa, Riihimäkeä, Kumelaa, Bilnäsiä, Tapiovaaraa. Kellarissa toimii kirpputori, jossa paljon mm. astioita.

Ellan Antiikki, Savontie 12, Heinola. Puh. 044-9189749.

Avoinna ma-pe 10-17, la 10-14.

Kylpylän uimaranta

 

Maksuttomalla kylpylän uimarannalla pääset huuhtomaan antiikkiliikkeen pölyt pois. Käytössä on 60 metriä pitkä vesiliukumäki, laituri, pienempien lasten liukumäki sekä beachvolley-alue. Uimarannalta löytyy pukeutumistilat, suihkut ja wc-tilat. Paikalla myös kioskikahvio.

Kylpylän uimaranta, Maaherrankatu 1, Heinola.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.