Karinin kirppiskierros

MissionstorgetVindsloppisetSiltakirppisRuukki-kirppisEkenäs Second Hand ShopMissionsbodenEmmausEkotoriSalon seudun suurkirppisKirppisbasaariKierrätyskeskus

Kirpparitietäjä, valokuvaaja, stailisti ja bloggaaja Karin Lindroosin laatimalla kirpputorimatkalla kolutaan aarteita Karjaalla, Tammisaaressa ja Salossa. Kirppiskierros on alan harrastajalle unelmien viikonloppuretki, ja takuulla antoisa kokemus muillekin. Listalle on koottu muutamia suosikkipaikkoja, lisävinkkejä kannattaa kysyä kaupunkien matkailutoimistoista. Kaikkiin kohteisiin pääsee kätevästi junalla. Jos vielä otat fillarin kyytiin, on kirpparien koluaminen vaivattomampaa ja lasti kulkee mukana tarakalla!

Missionstorget

 

 

 

 

 

 

 

Karjaasta on viime vuosien aikana kehittynyt oikea kirppariparatiisi: kaupunki on täynnä todella edullisia ja kiinnostavia löytöjä pursuilevia kirpputoreja. Karjaalle pääsee kätevimmin junalla Helsingistä tai Turusta. Kaikki Karjaan kirpputorit ovat kävelymatkan päässä rautatieasemalta.

Lähetysseuran kirpputori on klassikko, sieltä ei tarvitse koskaan lähteä tyhjin käsin. Tori on auki vain kaksi kertaa viikossa, kannattaa varautua tungokseen: Vaatteiden hinta on vakio ja mitätön, 1–2 euroa. Valikoiman kuuluu myös keittiötavaroita ja kenkiä.

Kanavatori. Avoinna tiistaisin 17–19 ja lauantaisin 10–13.

Vindsloppiset

 

 

 

 

 

Karjaan suosituin kirpputori kukoistaa kylmällä vintillä. Tänne kannattaa kivuta aina, mutta erityisesti heinä- ja tammikuussa jolloin  jo valmiiksi edulliset vatteet ja muut kamppeet myydään 90 prosentin alennuksella. Naurettavan halpaa! Vaatteet on järjestetty värin mukaan, lisäksi tarjolla on kasoittain kenkiä, kirjoja ja kaikenlaista ihanaa tilpehööriä. Kellarissa myydään huonekaluja.

Maasillantie 30. Avoinna arkisin 9–18, lauantaisin 10–14.

Siltakirppis

 

 

 

Kirpparifriikin unelmapaikka, aina yhtä yllättävä Siltakirppis, sijaitsee hieman Karjaan ulkopuolella, vanhalla puhdistuslaitoksella Billnäsissä. Rautatieasemalta on tänne parin kilometrin matka. Valikoimassa muun muassa säänpieksemiä puutarhahuonekaluja, laatikkokaupalla vanhoja kuittirullia, lukulamppuja, pölyisiä mehupulloja, lääkekaappeja, ruosteisia peltipurkkeja ja ihan mielettömiä aurinkolaseja. Halpaakin on.

Läntinen ohikulkutie (etsi pyöreää, viininpunaista rakennusta tai kysy ohikulkijoilta vanhaa puhdistamoa). Avoinna kesäisin. Aukioloajat vaihtelevat, varmimmin penkomaan pääsee keskiviikkoisin ja perjantaisin 15–17 ja lauantaisin 11–13.

Ruukki-kirppis

 

 

 

 

 

Suuri pöytäkirppis sijaitsee hieman syvemmällä Billnäsissä. Valtavasta hallista löytyy keittiökalusteita, pinnatuoleja, hienostuneita ruokailuryhmiä ja lamppuja. Hinnoissa olisi tinkimisen varaa.

Ruukintie 8, avoinna päivittäin.

Ekenäs Second Hand Shop

 

 

 

 

Jatka matkaa Tammisaareen Hangon junalla. Kirppareita ei ole Tammisaaressa yhtä paljon kuin Karjaalla, mutta ne muutamat ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Todella viihtyisä Ekenäs Second Hand Shop levittäytyy useampaan pieneen punaiseen aittaan torin kulmalla. Parhaita löytöjä ovat lamput, joulukoristeet, lasitavara, korut, keittiötarvikkeet ja kaikensorttinen kitsch.  Pihapiirissä on myös pieni kappeli, jossa voi hengähtää aarrejahdin lomassa.

Kuningattarenkatu 2. Avoinna ma, ti, ke ja pe 10–16, to  10–18, la 10–14.

Missionsboden

 

Sisään astuessa tuntuu siltä, kuin saapuisi vierailulle hurmaavan vanhan rouvan kotiin. Puoti on täynnä silkkipuseroita, kaftaaneja, upeita kävelypukuja, vanhoja kakkuvuokia ja kukallisia kahvikuppeja. Henkilökunta on vertaansa vailla.

Rautatienkatu 15. Avoinna torstaisin 16–18 ja lauantaisin 10–12.

Emmaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emmauksesta löytyy aina jotakin tarpeellista. Jos käy tuuri, vaatevalikoimaa on juuri täydennetty. Muussa tapauksessa löydät ainakin kauniita verhoja mekkokankaaksi, hauskoja vanhoja maisemakortteja ja mainoksia sekä kelpo valikoiman C-kasetteja ja lp-levyjä.

Metsästystie 18. Avoinna arkisin 11–17, lauantaisin 10–14.

Ekotori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tammisaaresta palataan Karjaalle ja jatketaan rantarataa länteen. Salo on Karjaan kirppari-isosisko. Kirpputoreja on enemmän, ne ovat suurempia ja aavistuksen kalliimpia.  Koko joukko aarteita odottaa löytäjäänsä. Ekotorilta saatat löytää unelmiesi polkupyörän – tai kotisi koko sisustuksen.

Pursimiehenkatu 4. Avoinna arkisin 8–17, lauantaisin 9–14.

Salon seudun suurkirppis

 

 

 

 

 

 

 

Valtava pöytäkirppis, jonka koluaminen vie aikaa. Täältä löydät kaikenkirjavaa pikkutavaraa, lasia, suuren huonekaluosaston ja läjäpäin vaatteita ja leluja lapsille.

Raitalankatu 20. Avoinna arkisin 9–18, viikonloppuisin 9–15.

Kirppisbasaari

 

 

 

 

Kirppisbasaari sijaitsee aivan Suurkirppiksen vieressä. Täällä myydään vanhempaa tavaraa, joka on myös hinnoissaan. Paras on huonekaluosasto, jolta löytyy sohvapöytiä ja muita pieniä huonekaluja.

Raitalankatu 18. Avoinna arkisin 9–18, viikonloppuisin 9–15.

Kierrätyskeskus

 

 

 

Salon suosikki, suuri talo täynnä kukkamekkoja, vanhoja matkalaukkuja, housupukuja, lakanoita, teekannuja, koriste-esineitä ja sisustustavaraa. Jos ehdit Salossa vain yhteen paikkaan, valitse Kierrätyskeskus.

Salonkatu 20. Avoinna arkisin 10–16, lauantaisin 10–14.

Jos aikaa ja enrgiaa jää, kolua vielä SPR ja Fidan Lähetystori. SPR:n kirpputori on pieni, mutta vaatteita löytyy joka lähtöön. Asemakatu 4 C. Avoinna perjantaisin 10–16, lauantaisin 10–14.

Fidasta löydät käsittämättömät määrät vaatteita ja kenkiä. Raitalankatu 10. Avoinna arkisin 9–17, lauantaisin 10–14

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.