Isänmaallinen kierros Hämeenlinnassa

PanssarimuseoSuomen kasarmitKerhoravintola SeiskaHämeen linnaSuomen TykistömuseoReserviläismyymälä Etulinja

Isänmaallinen kierros sopii erityisesti Suomen historiasta kiinnostuneelle, mutta mielenkiintoista nähtävää löytyy kaikille muillekin. Reitti tutustuttaa vanhoihin sotahistoriallisiin rakennuksiin ja välineisiin.

Reitin voi kulkea pyöräillen tai julkisilla liikennevälineillä. Yhteensä reitillä on pyöräiltävää noin 22 kilometriä.

Lisää tietoa Hämeenlinnasta tarjoaa www.visithameenlinna.fi.

Reitin on laatinut Hämeen Matkailu Oy:n työharjoittelija Maria Lamponen.

Panssarimuseo

Isänmaallinen päivä alkaa tutustumalla panssarimuseon uljaaseen panssari- ja panssarintorjuntakalustoon.

Museossa on perusnäyttelyn lisäksi mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä, jotka johdattavat museovieraat sodanaikaiseen Suomeen.

Panssarimuseo, Hattulantie 334, 13720 Parola.

Avoinna 1.5.–30.9. ma-su klo 10–18, 1.10.–31.3. la-su klo 10–15, huhtikuussa etukäteistilauksesta.

Suomen kasarmit

 

Kierros jatkuu Hämeenlinnan keskustan länsipuolelle, 1880-luvulla perustettuun kaupunkikasarmiin. 1900-luvun alussa kasarmialueet luovutettiin venäläisen sotaväen käyttöön, mutta itsenäistymisen jälkeen Suomi sai omansa takaisin. Nykyään sotilaskäytössä on vain alueen länsiosa, jossa toimii Hämeen sotilasläänin esikunta. Alueen viehätystä lisäävät vanhat puiset upseerien asuintalot kasarmialueen itälaidalla, jotka ovat säilyneet ehjänä rivistönä.

Kasarmialue sijaitsee Eureninkadun, Turuntien, Vuorikadun ja Selkäsuonkadun rajaamalla alueella, lähellä Hämeenlinnan keskustaa.

Kerhoravintola Seiska

Kerhoravintola Seiska tarjoaa maittavat lounaat idyllisessä kasarmiympäristössä. Ravintola sijaitsee kasarmialueen itälaidalla.

Lounasta tarjolla arkisin klo 10.30–13.30.

Kerhoravintola Seiska, Suomen kasarmirakennus 7, 13130 Hämeenlinna (Käynti Vuorikatu 22:n portista)

 

Hämeen linna

Seuraavaksi on aika palata ajassa kauas taaksepäin ja astua keskiaikaiseen Hämeen linnaan. Hämeen linnassa voit kokea aitoa keskiajan tuntua ja nähdä mielenkiintoisia tiloja aina keskiaikaisesta keittiöstä kuningattaren kamariin, kalustamattomina kuitenkin.

Hämeen linna perustettiin 1200-luvun lopulla ja ajan saatossa siitä kasvoi suurempi kokonaisuus, joka koostuu päälinnasta ja sitä ympäröivistä kehämuurirakennuksista. Vuosina 1837–1972 Hämeen linna ja sitä ympäröivät rakennukset olivat vankilakäytössä, nykyään paikalla toimii museo. Linnassa on tarjolla pysyvien näyttelyiden lisäksi vaihtuvia näyttelyitä.

Hämeen linna, Kustaa III:n katu 6, 13100 Hämeenlinna

Avoinna  2.1.-31.5 arkisin klo 10 16, viikonloppuisin klo 11-16.

1.6.-14.8 klo 11- 8 joka päivä.

15.8.-15.12 klo 11-16 joka päivä.

Suomen Tykistömuseo

Suomen Tykistömuseo on tykistöaselajin historiaan ja nykypäivään keskittyvä erikoismuseo, joka käsittää kasarmirakennukseen pystytetyn näyttelyn, ulkoalueen ja tykkihallin. Näyttely etenee kerros kerrokselta 1400-luvulta aina 2000- luvulle asti. Kasarmirakennuksen näyttelyssä kerrotaan tykistön historiasta Suomessa aivan alkuvaiheista nykyhetkeen.

Suomen Tykistömuseo, Linnankasarmi, 13100 Hämeenlinna(Tampereentie 22)

Avoinna päivittäin klo 11 – 17.

Reserviläismyymälä Etulinja

Isänmaallinen teemapäivä päättyy Tykistömuseon läheisyydessä sijaitsevaan myymälään. Reserviläismyymälä Etulinja on erikoistunut maanpuolustus- ja sotilastavaroihin, mutta löydät sieltä myös tarvikkeita vapaa-aikaan ja keräilijöille.

Reserviläismyymälä Etulinja, Linnankasarmi rakennus 1, 13100 Hämeenlinna.

Avoinna: ma-pe klo 10-16, 1.6.-19.8. ma-su klo 10-17.

 

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.