Hyvän mielen ostosreitti Lahdessa

FriikkuPatina-kierrätysmyymäläEkokahvila MeaMannaLahdenkatu 14Pro Puu -keskus

Vietä hyvä päivä Lahdessa. Maritta Roslakka suunnitteli Nopsalle ostosreitin, jolla ihastellaan vintagea ja kierrätyskoruja sekä nautitaan terveellistä ja ekologista ruokaa.
Reitti alkaa Lahden torin laidalta, jossa Vapaudenkadun sisäpihalla on oikea aarrekammio, jos etsii laadukkaita second hand -tuotteita.

Torilta suunnataan Lahden satamaan ja edelleen Lahdenkatu 14:ään. Reitin kulkee hyvin jalkaisin, kunhan varaa siihen aikaa muutaman tunnin.

Friikku

Friikku on pieni viehättävä putiikki, jossa myydään laadukkaita ja hyväkuntoisia
käytettyjä vaatteita ja asusteita. Myös miesten vaatteita. Tuotteet vaihtuvat sesongin mukaan.

Vapaudenkatu 14, sisäpiha. Avoinna ma-pe klo 11-17.30, la 11-15.

Patina-kierrätysmyymälä

Patina-kierrätysmyymälässä on myynnissä kierrätettyjä huonekaluja, vaatteita, leluja ja paljon astioita sekä uusiotuotteita, jotka on valmistettu kierrätysmyymälään tulleista materiaaleista. Lahjatavaramyymälässä lisäksi hyvä valikoima sauna- ja kylpytuotteita,
puuleluja- ja pelejä, käyttöesineitä, lintulautoja ja linnunpönttöjä.

Jalkarannantie 20. Avoinna ma-pe 9-17, la 10-15.

Ekokahvila MeaManna

Kaupunkikylä-yhteisön ylläpitämä kahvila MeaManna on pieni ekokahvila. Tarjolla päivittäin salaatti ja keittolounas, kakkuja, sämpylöitä ja tuoretta pullaa. Raaka-aineet ovat joko luomua tai biodynaamisesti viljeltyjä. Kahvilan seinillä on usein paikallisten vähemmän tunnettujen taiteilijoiden näyttelyitä. Paikka tarjoaa työpaikan neljälle kaupunkikylän asukkaalle. Heillä on myös oma luomuleipomo. Tarkista viikottain vaihtuva ruokalista MeaMannan sivuilta.

Hollolankatu 1, Lahti. Avoinna ti-to 10-16.30, pe 10-15, la 11-15, su-ma suljettu.

Lahdenkatu 14

Lahdenkatu 14 on kolmen yrityksen yhteinen liike. Florencia myy vintageaarteita ja kukkia. Myymälässä on vaatteita, kenkiä, laukkuja ja koruja. Kukanekon valikoimiin kuuluu suomalaista ekologista designia. unAnah tekee unniikkeja vaatteita, koruja ja asusteita kierrätysmateriaaleista.

Lahdenkatu 14. Avoinna ma-pe 10.30-17, la 10.30-15.

Pro Puu -keskus

 

Pro Puu on Lahden satamassa Sibeliustaloa vastapäätä oleva puuarkkitehtuuria ja puumuotoilua edistävä keskus, jossa toimii galleria ja myymälä ja jossa järjestetään monenlaisia tapahtumia. Myymälässä on niin koriste- kuin käyttöesineitä puusta, myös puuleluja sekä hyvä kirjavalikoima mm. puurakentamisesta. Keskus toimii rakennuksessa, joka aikoinaan oli tulitikkutehdas. Tulitikkuja valmistettiin täällä vuoteen 1969 saakka.

Satamakatu 2 A, Lahti. Avoinna ma – pe 10-17, la 10-14, su suljettu.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.