Hiihtovaellus Pohjois-Karjalassa

Majatalo Puukarin PysäkkiLaitalan LomatMajatalo PihlajapuuMännikkölän Pirtti

Hiihtovaelluksella hiihdetään majatalosta majataloon, nautitaan kevätauringosta ja leppoisasta tunnelmasta. Perinteisen tyylin hiihtolatu Valtimon Puukarista Nurmekseen Bomban karjalaiskylään kulkee vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä. Hiihtoretken päivämatkat ovat 15–30 km leppoisasti omaan tahtiin hiihdellen. Hiihtoretkeä voi myös venyttää ja viipyä useampi yö majataloissa tai jäädä retken lopuksi hiihtelemään Nurmeksen laduille. Latu on auki tammikuun lopulta maaliskuun loppuun tai pitempäänkin, jos lumitilanne sallii.

Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Puukarin Pysäkkiin ja vaelluksen hiihdettyä teidät kuljetetaan Männikkölän Pirtiltä takaisin autollenne.

Lisätietoja reitistä antaa Karelia Expert Matkailupalvelu, jonka kautta voi tehdä myös varaukset. Puh. 050 336 0707, nurmes@visitkarelia.fi.

Neljän vuorokauden hiihtovaellus maksaa 632 €/hlö. Hintaan sisältyy yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, retkieväät, päivällinen), sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset ja retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja retkieväät.

Lisähinnasta voi tilata hiihtovaelluksen opastettuna, hiihtovarusteet, lähtöpäivän saunan ja lounaan, hierontapalvelua, savusaunan, turvesaunan, perinteisen kuppauksen, poroajelua tai lentokenttäkuljetukset: Joensuu tai Kuopio 150 € /suunta/5 hlön taksi. 

Talvella 2013 vaellus toteutetaan seuraavina ajankohtina: Lähdöt 21.2., 22.2., 23.2., 24.2., 25.2., 26.2., 27.2., 28.2., 1.3., 2.3., 3.3., 4.3., 5.3., 7.3., 8.3., 9.3. ja 10.3.

Ryhmäkoko: min. 6 henkilöä.

Majatalo Puukarin Pysäkki

Retki alkaa Valtimolta, majatalo Puukarin Pysäkistä. Majoittumaan pääsee alkaen klo 14. Ensimmäisenä iltana vaeltajille pidetään retki-info ja tarjotaan karjalaisia herkkuja sisältävä illallinen. Puukarissa käytetään luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita, joista suurin osa tulee omalta tilalta. Puukarin Pysäkki sijaitsee aivan valtatie 6 lähellä. Pääset sinne esim. linja-autoreitillä Joensuu-Oulu.

 

Laitalan Lomat

Hiihtovaellus alkaa Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalon Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Hiihtomatka on noin 25 km. Reitin varrella on käytössä Haapaniemen laavu makkranpaistoa ja evästaukoa varten. Sauna, päivällinen ja illallinen Laitalan Lomissa.


Majatalo Pihlajapuu

Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee Hulkkolan maalaistalossa. Hiihtoreitti on noin 27 km. Illaksi päästään Äksyjen Ämmien vieraaksi Majatalo Pihlajapuuhun, jossa tarjolla sauna ja päivällinen. Pihlajapuun savusauna sijaitsee kilomerin päässä, Viemenjärven toisella puolella. Talvella matka taittuu lumikengillä järven yli. Pulahda avantoon ja vilvoittele kodassa!


Männikkölän Pirtti

Pihlajapuusta matka jatkuu Pielisen poikki ja Kynsiniemen yli Männikkölän Pirttiin. Ritva-emännön maankuulujen karjalanpiirakoiden tuoksu tuntuu Pieliselle asti! Hiihtomatka on viimeisen päivän kunniaksi vain 15 km, mutta jos matka tuntuu lyhyeltä, voi hiihtämistä jatkaa Pielisen yli Bomban talolle, Hyvärilän matkailukeskukseen tai hiihdellä Nurmeksen jäälatuja. Jos lähdet paluumatkalle, saat kuljetuksen Puukarin Pysäkille tai asemalle.

Tähän reittiin on jätetty 8 kommenttia

 1. Tarkkana Nyt

  Eikö nämä kaikki ole Pohjois-Karjalassa – eivät siis Kainuussa?

 2. Kiinnostaa onko noissa hyvä meininki, niin kuin hiihtämisen ulkopuolella?

 3. Liisa

  Kiitos Tarkka! Mistähän asian voisi tarkistaa? Mistä Kainuu alkaa..?

 4. Tarkkana Nyt

  Tuossa OVI mapsissa mikä sivuillanne on Kainuun ja PK:n raja on näemmä merkitty. Maanselkä on Kainuun puolella. Mukava olisi jos Kainuussakin tälläinen hiihtoreitti olisi :)

 5. Sanna

  Karelia Expert Matkailupalvelun puh.nro on infotekstissä väärin. Oikea numero on 050 336 0707.

 6. Liisa

  Korjattu!

 7. ISMO.

  Teimme Nopsan innoittamana hiihtovaelluksen maaliskuussa. Hiihto Pohjois-Karjalan vaihtelevissa ja runsaslumisissa maisemissa oli superhienoa.
  Majatalot olivat mukavia, palvelu sujuvaa, ja varsinkin Puukarin pysäkissä ja Männikkölän Pirtissä ruoka oli erinomaista. Läheltä ja paikallisia herkkuja. Hiihdon, saunomisen ja herkkuruokailun jälkeen uni maistui majatalojen viihtyisissä huoneissa.
  Suosittelemme!
  Junamatka Helsingistä Joensuun kautta Nurmekseen oli myös eksoottinen kokemus!
  Lisää hiihtovaelluksia! Olisi hienoa, jos tarjolla olisi hiihtovaelluspaketti myös vaikkapa Hämeeseen ja Keski-Suomeen.

 8. Liisa

  Kiitos palautteesta! Ensi vuonna sitten kaikki sankoin joukoin Pohjois-Karjalaan. Tai ehkä jo ensi kesänä – samat tekijät ovat kuulemma laatimassa samoille seuduille kesäreittiä!

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.