Herkkuja Hämeenlinnasta

Lepaan viini- ja puutarhamyymäläPetäys ResortKultasuklaaHunaja-Aitta

Makumatkaan Hämeenlinnassa riittää yksi päivä ja retkeen kuuluu muun muassa aromaattisia viinejä, lähiruokaa, suussa sulavaa suklaata ja luonnon omaa herkkua, hunajaa.

Pääset Hämeenlinnaan bussilla niin Tampereelta kuin Helsingistäkin. Hämeenlinnan linja-autoasemalta voit jatkaa matkaa joko paikallisbussilla tai pyöräillen.

Reitin on laatinut Hämeen Matkailu Oy:n työharjoittelija Maria Lamponen.

Lepaan viini- ja puutarhamyymälä

Päivän aluksi ota suunta kohti Lepaata ja herkkuviinejä.

Lepaalla on pitkät perinteet marja- ja hedelmäviinien valmistuksesta, sillä jo 1900-luvun alkupuolella siellä valmistettiin suomalaisia kirkkoviinejä. Myymälästä löydät tilalla valmistettujen viinien ja siiderien lisäksi tilan omia tomaatteja, omenia, kasviksia ja kukkia.

Lepaan viini- ja puutarhamyymälä, Lepaantie 129, 14610 Lepaa.

Avoinna kesäkauden ajan, alkaen 30.4, joka päivä klo 9-19.30.  10.–29.4 tiistaista lauantaihin.

Petäys Resort

Petäyksen ruokaravintola Aarnituli tarjoaa laadukasta ruokaa vaativammallekin herkuttelijalle. Ravintolasta aukeaa näköalat Vanajavedelle ja mäntymetsään.

Petäys kuuluu myös HämeMenu-ravintoloihin, mikä tarkoittaa maakunnan makuja sisältävää menua. HämeMenu- ravintola sitoutuu rakentamaan menunsa laadukkaista paikallisista ja suomalaisista sesongin raaka-aineista. Menu on tarjolla muutaman päivän etukäteistilauksesta.

Ravintolan Á la carte-listan sisältö vaihtelee päivittäin, sesongin mukaan. Sunnuntaisin ravintolassa on myös buffetlounas.

Petäys Resort, Petäyksentie 35, 14620 Tyrväntö.

Keittiö on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 12-21.30.

Kultasuklaa

On aika suunnata Iittalaan, suussa sulavien suklaiden maailmaan. Kultasuklaa on Iittalan Lasimäellä sijaitseva pieni myymälä ja samalla suklaatehdas. Kultasuklaa valmistaa kaikki suklaansa käsin laadukkaista raaka-aineista ja suosien kotimaista lähituotantoa. Suklaaostoksien lomassa voit vilkuilla samalla suklaan ammattilaisten työntekoa, sillä myymälästä aukeaa suoraan näkymä pikku tehtaaseen. Myymälästä on saatavilla konvehteja ja monia muita erikoisiakin suklaatuotteita. Erilaiset maistiaiset ja jännittävät kausisuklaat tekevät kultasuklaasta suklaanpalvojan paratiisin!

Kultasuklaa, Könnölänmäentie 2 D, 14500 Iittala.

Avoinna joka päivä 10–18.

Hunaja-Aitta

Herkuttelupäivä päättyy Hunaja-Aittaan hunajia maistelemaan. Hunaja-aitta sijaitsee Lasimäen kupeessa, lähellä edellistä kohdetta.

Hunaja on peräisin Hunaja-Aitan omalta mehiläisfarmilta, Hämeestä. Yrityksen toiminta perustuu jo vuonna 1952 alkaneeseen mehiläishoitoon. Hunaja-Aitan tuotteissa pääosassa on hunaja, josta valmistetaan erilaisia tuotteita; mm. sinappeja, saunahunajaa, saippuoita, hyytelöitä ja makuhunajia. Erikoisempia mehiläistuotteita ovat siitepöly, kuningatarhyytelö ja propolis, jotka ovat kaikki luonnon omaa superfoodia.

Hunaja-Aitta, Hunajakuja 1, Iittalan Lasikeskus, 14500 Iittala.

Avoinna 1.4 alkaen ma-pe 10-18, la-su 12-18.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.