Galleriakierros Helsingissä

Galleria HuutoGalleria HeinoGalleria Kalhama & PiippoGalleria AnhavaGallerie ForsblomKuvataideakatemian galleriaGalleria AmaGalleria SculptorKluuvin galleria

Kuvataiteilija Sami Lukkarisen Helsingin galleriakierroksella vietetään leppoisaa sunnuntaita taiteen parissa. ”Galleriakierros sopii hyvin sunnuntaihin: Ilmaiset galleriat esittelevät erilaisia näyttelyitä, ja oman kiinnostuksen mukaan voi valita kiehtovimmat tarkempaan tutustumiseen. Samalla saa mukavan kävelyn Helsingin keskustassa ja voi nauttia virkistävät päiväkahvit taiteesta keskustellen”, Lukkarinen toteaa.

Galleriat ovat sunnuntaisin auki klo 12–16, paitsi Kuvataideakatemian galleria, joka on avoinna 11–18.

Kuvat ja tekstit: Sami Lukkarinen ja Mari Koistinen.

Galleria Huuto

Huutoa ylläpitävät taiteilijat. Esillä on erityisesti nuorten taiteilijoiden töitä.

Galleria Huuto, Uudenmaankatu 35.

Galleria Heino

Heinon näyttelyt koostuvat monipuolisesta ja laadukkaasta kotimaisesta taiteesta. Heino on melko uusi tulokas Helsingin galleriakartalla. Rauli Heino perusti sen vuonna 2002. Kuvat otettu Marjukka Vainion valokuvanäyttelystä.

Galleria Heino, Uudenmaankatu 16–20.

Galleria Kalhama & Piippo

 

Helsingin näyttävimmät galleriatilat löytyvät Kalhama-Piipolta, jossa on kiinnostavia näyttelyitä sekä kotimaisilta että ulkomaalaisilta taiteilijoilta. Gallerian ovat perustaneet taidehistorioitsija, kuraattori Pilvi Kalhama, Design Forum Finlandin toimitusjohtaja Mikko Kalhama ja teollisuusmies, suuromistaja Antti Piippo.

Galleria Kalhama & Piippo Contemporary.  Bulevardi 10, Helsinki.

Galleria Anhava

Anhavalla on nimekkäitä, tunnustettuja taiteilijoita Suomesta ja jonkin verran muista Pohjoismaista. Ilona Anhavan vetämä galleria on perustettu 1991. Vuonna 1997 se yhdisti voimansa Galerie Artekin kanssa. Maire Gullichsenin vuonna 1937 perustama Artek oli yksi modernin taiteen pioneereista Suomessa. Kuvissa Jani Hännisen maalauksia.

Galleria Anhava, Mannerheiminaukio 3 (Sanomatalo).

Gallerie Forsblom

Helsingin kansainvälisin galleria tarjoilee taidetta maailmantähdiltä kahdessa tilassa. Ulkokuvassa liehuu Kaarina Kaikkosen ’Elämänpolkuja’-installaatio.  Sisäkuva on Jacob Hashimoton näyttelystä. Kaj Forsblomin perustama galleria on toiminut yli 30 vuotta.

Galerie Forsblom. Lönnrotinkatu 5, Helsinki.

Kuvataideakatemian galleria

Taideopiskelijoiden näyttelyissä pääsee kurkistamaan mahdollisten tulevien suurtaiteilijoiden tuotantoon.

Kuvataideakatemian galleria, Kasarmikatu 44.

Galleria Ama

Virpi Wuori-Valtaojan pitämässä Amassa on monipuolinen linja: esillä on myös vähäeleistä käsitetaidetta. Amalla on sisargalleria Turussa.

Galleria Ama, Rikhardinkatu 1.

Galleria Sculptor

Suomen kuvanveistäjäliiton ylläpitämä galleria, jossa usein esillä veistoksia, mutta myös mm. videotaidetta.

Galleria Sculptor, Eteläranta 12.

Kluuvin galleria

Helsingin taidemuseon galleriassa pääsee näkemään esimerkiksi nuoremman polven tekijöiden kunnianhimoisia installaatioita. Galleriaan vievää porttikongia ei välttämättä helposti havaitse, mutta tila on toimiva ja käynnin arvoinen. (Toim. huom. Myös sisäpiha ja portaikko ovat arkkitehtonisia helmiä!)

Kluuvin galleria, Unioninkatu 28 b, sisäpiha 4. krs.

 

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.