Ekoviikonloppu Hangossa

Villa IlmatarVilla KolaPå KrokenToriAntikvariaatti ja Villa OrrmanKino OlympiaRakkauden polkuNeljän Tuulen TupaItämeren portin rantasauna

Vietä viikonloppu Hangossa tekemättä yhtään mitään. Matkusta perille junalla, yövy yksityismajoituksessa, lue kirjaa ja samoile Hangon rannoilla. Hanko on romanttisimmillaan, kun se on tyhjimmillään ja hiekkarannat autioina. Sesongin ulkopuolella, keväällä ja syksyllä.

Villa Ilmatar

Hanko on pikkukaupunki sanan parhaimmassa merkityksessä. Kaikki on kävelymatkan päässä. Rautatieasemalta kävelet hetkessä yksityismajoitusluettelosta vuokraamaasi huoneistoon meren äärelle. Huoneistoissa on kaikki mukavuudet, sinun ei tarvitse kuin tulla paikalle. Villa Ilmatar kylpyläpuiston alueella on rakennettu vuonna 1908, joten  vuosisadan vaihteen tsaarinajan tunnelma on taattu. Sytytä takkaan tuli ja käperry lempikirjasi kanssa nojatuoliin.

Villa Ilmatar, Huvilatie 8, villa.ilmatar@gmail.com, puh. 0440 460214.

Villa Kola

Villa Kolassa voit valita mieleisesi erikokoisista huoneistoista, asettua aloillesi ja kipaista kadun yli matalalle Bellevuen rannalle uimaan. Kaikki palvelut ovat kivenheiton päässä.

Villa Kola, Appelgrenintie 31, tuula.kotro@welho.com puh. 040 5246 492.

På Kroken

Paikallisen ammattikalastajan omistamassa kodikkaassa perheravintola På Krokenissa Hangonkylän satamassa nautit herkullisen illallisen. Ravintolassa järjestetään ympäri vuoden erilaisia teemailtoja, ja siellä on myös yksi Suomen harvoista hummerialtaista. Hiljaisuudesta ja talvimaiseman satumaisesta tunnelmasta nauttien kävelet illan päätteeksi majapaikkaasi. Matka niemen toiselle puolelle taittuu lumien lähdön jälkeen mukavasti myös pyörällä.

Tori

Kauppatori on lähiruokailijan herkkukeidas. Lauantaiaamu alkaa mukavasti tuoreen kalan, juureksien ja vihannesten keikkuessa korissasi. Loppukesästä ja alkusyksystä tori täyttyy kauden sadosta.

Kesäisin torielämää kannattaa käydä ihastelemassa myös Itäsatamassa, jossa iltatori pystytetään keskiviikko- ja perjantai-iltaisin.

Antikvariaatti ja Villa Orrman

Ulkoilun jälkeen kannattaa suunnistaa Villa Orrmanissa sijaitsevaan Alan’sin kahvilaan ihastumaan vanhan ajan tunnelmaan ja maistelemaan paikan päällä leivottuja piirakoita, kakkuja ja pullia. Saman katon alta hankit tuliaiset antikvariaatista ja käsityöläisten puodista, jossa paikalliset käsityöläiset myyvät omia tuotteitaan.

Raatihuoneentori 4.

Kino Olympia

Jos kaipaat sittenkin puuhaa illaksi, suunnista elokuviin Kino Olympian nostalgiseen 1940-luvun tunnelmaan. Hangon elokuvateatterissa on tummanpunainen samettiesirippu ja samalla kankaalla verhoillut mukavasti upottavat tuolit. Omistajapariskunnan henkilökohtainen palvelu ja vuosien kokemus asiakaspalvelusta on vertaansa vailla.

Vuorikatu 11.

Rakkauden polku

Puistovuorilla, heti Hangon Casinon takaa, lähtee luontopolku nimeltään Rakkauden polku. Polun varrelta on huikeat näkymät merelle. Jos pää ei ole mennyt pyörälle rakkaudesta, niin maisemasta se saattaa jopa mennäkin. Kulje polkua, pysähtele katsomaan maisemaa ja haaveile. Muista ottaa eväitä mukaan.

Neljän Tuulen Tupa

 

Bellevuen rantaa pitkin kulkee rauhallinen kävelytie, joka johtaa kesäkahvila-ravintola Neljän Tuulen Tuvalle. Kahvilalla, jonka ensimmäinen nimi oli Café Lilla Tallholmen, on ollut useita omistajia. Historiallisesti mielenkiintoisin on C.G.E. Mannerheim vuosina 1927-33. Kahvilan terassilta on lähes 180 asteen merinäköala. Avoinna keväästä syksyyn.

Itämeren portin rantasauna

Itämeren Portissa, pienen lauttamatkan päässä Itäsatamasta, on kallionkolossa rantasauna, joka vie ajatukset saaristoon. Puilla lämmitettävä sauna, pulahdus mereen ja retkieväät kruunaavat Hanko-päivän. Avoinna keväästä syksyyn. Varaa sauna hyvissä ajoin etukäteen satamakonttorista, puh. 040 596 2485, tai 019 248 5617.

 

Tähän reittiin on jätetty 2 kommenttia

  1. hei,, ehtisittekö ottamaan yhteyttä,,,liittyen eko matkailuun

    terveisin Eero Ikonen

    puhelin,0403221404

  2. Liisa

    Lisätty to do -listalle!

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.