Bodominjärven ympäri pyörällä

Suomen Latu OittaaBodomin kartanoKartanokylpylä KaisankotiPirttimäen ulkoilualueMyllyjärven eteläinen uimaranta

Kierros Bodominjärven ympäri tarjoaa kauniita järvimaisemia ja haastaa pyöräilijän muutaman lyhyen nousun verran. Lenkin aloittaminen käy kätevästi Suomen Ladun pyörävuokraamosta Oittaalta, mikäli pyörää ei löydy omasta takaa. Matkan varrella voi lounastaa espoolaista lähiruokaa tarjoavassa Kartanokylpylä Kaisankodissa ja nauttia iltapäiväkahvista Bodomin Kartanossa. Pirttimäen ulkoilualueella voi hyvällä tuurilla nauttia kauniista säästä marjoja tai sieniä poimien sekä luontopoluilla kulkien. Uiminen onnistuu niin Oittaan uimarannalla kuin Myllyjärvelläkin. Pyörä alle ja matkaan!

Reitin laati Espoon Matkailu Oy.

Suomen Latu Oittaa

Aloita pyörälenkki Oittaalta. Vuokraa fillari Suomen Ladun vuokraamosta. Välinevuokraamosta saa polkupyörien lisäksi suksia, rullaluistimia, kanootteja sekä polkupyörien vetokärryjä.

Suomen Latu sijaitsee Kehä III:n tuntumassa keskellä espoolaista maalaismaisemaa, Bodominjärven rannalla aivan patikointimatkan päässä Nuuksion kansallispuistosta. Oittaalle pääset helposti kevyenliikenteen väyliä käyttäen tai linja-autolla numero 86 Espoon keskuksesta.

Suomen Latu Oittaa.  Kunnarlantie 33 – 39, Espoo. Aukioloajat: ti-pe 12-20, la 12-18, su ja ma suljettu.

Bodomin kartano

Nykyisyys ja historia kulkevat Bodomin Kartanossa sopusoinnussa. Hieno kartanorakennus on rakennettu vuonna 1793 ja vaikka rakennusta  ja sen ympäristöä korjattu vuosien varrella useaan otteeseen, on myöhäiskustavilainen tyyli onnistuttu säilyttämään. Terassilta avautuva järvinäköala ja luontoympäristö luovat viihtyisän miljöön kartanolle. Kesäisin kartanossa toimii perinteikkään Master Golfin klubiravintola, joka on auki päivittäin.

Bodomin kartano. Bodominkuja 7, Espoo.

Kartanokylpylä Kaisankoti

Kaisa Kallion perustama kodikas Kaisankoti sijaitsee kartanomaisemassa Pohjois-Espoon Pakankylässä vain 25 km:n päässä Helsingin keskustasta. Kaisankodin palveluihin kuuluu ravintola, hotelli ja kylpylä. Ennen ravintolaan siirtymistä voi pulahtaa altaisiin tai nauttia hoidoista. Kartanon menut perustuvat paikallisiin ja suomalaisiin makuihin. Ravintola tarjoaa myös lounasta viikon jokaisena päivänä, joten paikka soveltuu hyvin pyöräilijän lounaspaikaksi lenkin varrella. Jos kahvihammasta kolottaa, Kaisankoti tarjoaa myös leivonnaisia sekä raikkaita juomia.

Kartanokylpylä Kaisankoti. Bodomintie 37, Espoo.

Pirttimäen ulkoilualue

Pyörälenkin lomassa voi pistäytyä kauniilla Pirttimäen ulkoilualueella, josta lähtevät vaellusreitit niin Solvallaan kuin Luukkaan ulkoilualueellekin. Rauhallista maisemaa hallitsevat jyrkät kalliorinteet ja siirtolohkareet, monet kaunisrantaiset järvet ja lammet sekä rehevät suot ja kosteikot. Pirttimäen kahvila tunnetaan itse tehdyistä herkullisista leivonnaisistaan. Pihassa on leikkipaikka lapsille. Alueella voi myös harrastaa palloilulajeja eri pallokentillä tai nauttia saunan löylyistä.

Pirttimäen ulkoilualue. Kunnarlantie 110, Espoo.

Myllyjärven eteläinen uimaranta

Myllyjärven eteläinen uimaranta tarjoaa upeita maisemia ja uimakokemuksia pyörälenkin varrella. Lämminvesiseen järveen pääsee pulahtamaan monesta eri paikasta. Kaupunki on myös rakennuttanut järven rantaan laiturin.

Myllyjärventie, Espoo.

Jos koet, että omistamaasi sisältöä on käytetty väärin, kerrothan meille: info@nopsatravels.com.